Ohita valikko
Lapsi sitoo kengännauhoja

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Nuoret vaasalaisurheilijat aloittavat kesätreeninsä stipendin kannustamina

Vaasan kaupunki myönsi maaliskuussa työllistämisstipendin 22 lahjakkaalle urheilijalle, mikä tukee harjoittelua ja kilpailemista kesän aikana. Ensimmäiset kuusi urheilijaa aloittavat kahden viikon tuetun harjoittelujaksonsa kesäkuun alussa.

Tuetun harjoitus- ja kilpailujakson tarkoituksena on kannustaa urheilijalupauksia oman lajinsa huipulle. Mukana on muun muassa yleisurheilijoita, uimareita ja suunnistajia, joista moni tähtää olympialaisiin.

– Vaasa haluaa toimia esimerkkinä nuorten urheilijoiden kannustamisessa: vastaavaa ei ole tehty muualla Suomessa, kertoo työllistämispäällikkö Helena Nurmikoski Vaasan kaupungilta.

Vaasan kaupunki on laatinut toimintamallin tuettuun kesäharjoitteluun yhteistyössä Vaasanseudun Urheiluakatemian kanssa.

Treenejä voi seurata somessa

Työllistämisstipendit myönnettiin valmentajien lähettämien ehdotusten perusteella, missä ilmeni urheilijan taso ja tavoitteet urheilu-uralla. Vaasanseudun Urheiluakatemia hyväksyi osaltaan nuoret kesätyöohjelmaan ja esitti nuorta ohjelman piiriin.

– Kesätyöhakemuksen perusteissa nuoren tuli kertoa lajistaan, harjoittelustaan ja tulevaisuudensuunnitelmistaan. Perusteluissa vaadittiin myös, että urheilija on 14-24-vuotias ja Vaasassa kirjoilla, kertoo toiminnanjohtaja Mikaela Ingberg Vaasanseudun Urheiluakatemiasta.

Kesän aikana nuori kertoo omasta harjoittelustaan sosiaalisen median kanavilla. Treenejä voi seurata hashtageilla #VsuaVriaSummer, #Vaasa ja #Vasa. Lisäksi urheilija pitää harjoituspäiväkirjaa, johon valmentaja kuittaa suoritetut harjoitukset.

Julkaistu: 03.06.2019