Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Nuorisovaltuusto ideoi konkreettisia kokeiluja

Miten nuorisovaltuusto pystyy tarjoamaan parastaan vaasalaisille nuorille ensi vuoden aikana? Sitä pohdittiin kaupunkikehityksen järjestämässä ajatushautomossa ja samalla jalostettiin ideoita konkreettisemmiksi. Ideat esiteltiin pitchaus-tilaisuudessa 3.10. moninaiselle kuulijajoukolle.

Nuorten yhteisiä elokuvailtoja, mahdollisuutta osallistua museoiden ohjelman sisältöön nuoria kiinnostavien teemojen kautta tai kouluissa järjestettävät olympialaiset, joissa on sekä totisia että ns. höntsä-lajeja. Siinä osa nuorten kehittämistä ideoista, joita voisi kokeilla yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Erityistä kiitosta saivat nuorten nostamien ideoiden taustalla olevat isot haasteet ja niihin esitetyt ratkaisut.

– ​​Nyt olette osuneet asian ytimeen, sillä sosiaalinen ja kulttuurinen pääoma ehkäisee eriarvoistumista ja syrjäytymistä, kehui kaupunginvaltuutettu Aino Akinyemi, joka toimii myös epävirallisena NuVa-kummina ja oli yksi tilaisuuden sparraajista.

Ideat vaativat vielä jonkin verran jatkojalostusta, mutta ne saivat positiivisen vastaanoton kuulijoiden keskuudessa. Paikalle oli saapunut mm. museoiden yleisötyönpäällikkö Jenni Niemi, suomenkielisen perusopetuksen koulutoimenjohtaja Kari Nummela, liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki, Ritzin teatteritoiminnasta vastaava Valter Lidsle sekä tapahtumajärjestämisen moniosaaja Timo Tiilikka.

Erilaisista etenemismahdollisuuksista keskusteltiin innokkaasti illan aikana ja vinkkejä annettiin.  Esimerkiksi museo kutsui saman tien nuoret suunnittelupöydän ääreen kiinnostavan ohjelman kehittämiseksi.

Uusi tekemisen tapa kiinnostaa

Kimmokkeena uudenlaiselle tekemisen muodolle oli mahdollisuus seurata yliopisto-opiskelijoiden työskentelyä viime keväänä ns. innovaatioleirillä, jonka kaupunkikehitys järjesti osana Stay in Vaasa-kokeilua.

– Mielestäni konsepti on erittäin hyvä kaupungin kehitykseen. Prosessi on selkeä ja nopea. Monia erittäin hyviä ideoita on tullut, ja niistä lähdetään toteuttamaan parhaimmat, kommentoi nuorisovaltuuston puheenjohtaja Kirill Helsing.

Nuorisovaltuusto on ollut pitkään aktiivinen toimija ja aikaan on saatu vuosien varrella paljon.

– On tärkeää antaa aikaa uusille ideoille ja visioille. Tällainen tilaisuus antaa nuorisovaltuutetuille loistavan tilaisuuden miettiä, mitä halutaan tehdä ja mihin vaikuttaa. Samalla he saavat kehittää yhteistyötään kaupungin eri toimijoiden kanssa, iloitsee nuorisoasiainkoordinaattori Anne-Mari Ikola.

Ideat:

  • Sähköpotkulaudat vuokrattavaksi kaikille vaasalaisille
  • Elokuvailtoja Ritzissä nuorten aktivoimiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi
  • Kouluolympialaiset
  • Nuorisovaltuuston yhteistyö museoiden kanssa ja nuorille museoista kiinnostavampia
  • Yhteiset kaupunkifestarit

Julkaistu: 21.10.2019