Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka saapui Vaasaan

Julkaistu: 30.4.2021

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloitti työnsä Vaasassa torstaina 29.4. Pantteriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta.

Alkukesän Pantteri viihtyy Vaasan seudulla, heinäkuussa auto on hetken Pietarsaaressa, mutta palaa elokuuksi takaisin Vaasaan.

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria.

Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta, mutta poikkeusoloissa wauto-toiminta aloitetaan nuorten ulkokohtaamisilla turvavälit ja hygienia muistaen. Myös Vaasassa nuorisotilat ovat olleet kiinni jo pitkään, ja tarve kohdata tuttuja nuorisotyöntekijöitä ja muita nuoria on huutava.

-Pantteri tukee erittäin hyvin poikkeusaikana laajasti tehtyä jalkautuvaa työtä. Olemme havainneet korona-aikana, että tunnistettava liikkumisväline on avainasemassa, vaikka osittain nuoret ovatkin tottuneet ohjaajien omiin autoihin, kertoo Vaasan kaupungin nuoriso-ohjaaja Chatarina Fjällström.

Wautolla täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä, ja matkailuautolla päästään suoraan sinne, missä nuoret jo ovat. Toimintaa on nyt suunniteltu tehtävän kolmesta neljään iltaa viikossa.

Pantterin kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen opastuksella juuri sen verran kuin omiin aikatauluihin milloinkin sopii.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Vaasassa toimintaa operoi ja koordinoi Vaasan kaupungin nuorisopalvelut.