Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Nyt on aika asettua ehdolle nuorisovaltuustoon!

Julkaistu: 12.9.2022

Nuorisovaltuuston vaalit järjestetään Vaasassa marraskuussa. Ehdolle voivat nyt asettua kaikki 13–20-vuotiaat vaasalaiset. Ehdokkaiden etsintä on käynnissä perjantaihin 16.9.2022 saakka.

Ilmoittaudu ehdokkaaksi

Lisää tietoa saa myös Vaasan nuorisovaltuuston Instagram-tilin kautta.

– Nuorisovaltuustoon kannattaa lähteä ehdolle, koska sitä kautta pääsee vaikuttamaan vaasalaisten nuorten asioihin, pääsee järjestämään tapahtumia ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Nuorisovaltuuston ansiosta kaupungin päättäjät kuulevat nuorten näkökulman, koska parhaiten nuorten asioista tietävät nuoret itse, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ella Filppula.

Nuorten ääni esiin päätöksenteossa

Nuorisovaltuustovaalien ehdokaslista julkistetaan lokakuun alussa, ja itse vaalit järjestetään 1.–2.11.2022. Äänioikeus on jokaisella 13–20-vuotiaalla Vaasassa kirjoilla olevalla.

Äänestys tapahtuu sähköisesti mukana olevien koulujen kautta sekä paikan päällä nuorisotalo Kultsalla ja Ristikalla.

Nuorisovaltuuston tavoitteena on tuoda nuorten näkökulmaa esiin päätöksenteossa. Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakuntien kokouksissa, ja jäsenten tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Lisäksi nuorisovaltuustolla on myös oma vuosittainen budjetti, jonka avulla toteutetaan mielekästä toimintaa nuorille ja josta jaetaan vuosittain toiminta-avustuksia nuorten ryhmille.

Nuorisovaltuustoon valitaan 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä. Vaalit järjestetään kahden vuoden välein.