Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Onkilahden yhtenäiskoulun yläkoululaiset sekä osa viides- ja kuudesluokkalaisista etäopetukseen

Julkaistu: 2.2.2021

Päivitetty: 2.2.2021

Onkilahden yhtenäiskoulun kaikki yläkoululaiset sekä osa viides- ja kuudesluokkalaisista siirtyy etäopetukseen tiistaina 2.2. Koulussa on koronatartuntojen vuoksi karanteenissa niin paljon henkilökuntaa, ettei turvallista koulunkäyntiä voida taata tiettyjen luokkien osalta.

Onkilahden yhtenäiskoulussa todettiin viikonlopun 30.-31.1. aikana kolme koronavirustartuntaa. Mahdollisia virukselle altistuneita on yhteensä 86 henkilöä, joista 20 on henkilökuntaa.

– Karanteeniin määrättyjä opettajia ja muuta henkilökuntaa on niin merkittävä määrä sekä ylä- että alakoulun puolella, ettei tiettyjen luokkien opetusta ja koulunkäyntiä voida toteuttaa turvallisesti ilman päätöstä etäopetukseen siirtymistä, kertoo koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Etäopetusta enintään 12.2. saakka

Etäopetukseen siirtyvät kaikki oppilaat vuosiluokilla 7-9 sekä luokat 5A, 5B, 6A ja 6B. Vuosiluokkien 1-4 oppilaat, luokkien 5M ja 6M oppilaat, erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat sekä perusopetukseen valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Etäopetusta järjestetään siihen saakka, kunnes lähiopetusta voidaan jälleen järjestää turvallisesti, kuitenkin enintään 12.2. saakka.

Kaikille oppilaille järjestetään oppimisen ja koulunkäynnin tuki sekä oppilashuollon palvelut normaalisti. Etäopetuksessa olevilla oppilailla on mahdollisuus kouluruokailuun omassa koulussaan. Karanteenissa olevat oppilaat eivät saa tulla kouluun ruokailemaan. Koulu tiedustelee näiden oppilaiden huoltajilta tarvetta osallistua ruokapakettijakeluun.