Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Lapsi lukee

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Ota vinkit talteen – tekemiset kannattaa edelleen keskittää kotiympäristöön

Julkaistu: 23.10.2020

Tartunnat Vaasassa ovat onnistuneiden yhteisten tekojen jälkeen lähteneet laskuun. Ohjeistusta jatkaa välttämään ihmisjoukkoja tai kokoontumisia sekä käyttää maskia julkisilla paikoilla on jatkettu marraskuun loppuun saakka. Yhdessä ja yhteisillä teoilla selviämme tästä.

Vaasan kaupunginorkesterin lounaskonsertit

Vaasan kaupunginorkesteri lähettää lounaskonsertteja suoratoistona Facebook-sivuillaan ke-to 28.-29.10. klo 12.

Konserttien suoratoistolähetykset voi myös katsoa kotisivuiltamme!

Vaasan kaupungin liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden virtuaalijumpat ovat katsottavissa tallenteina liikuntapalveluiden Youtube-kanavalla.

Vaasan kaupungin kirjastot

Pohditko mitä lukisi, löydä täältä:

Kirjavinkkejä lapsille ja nuorille

Kirjavinkkejä aikuisille

Digitaalisia kirjoja ja äänikirjoja voi lainata esimerkiksi omaan puhelimeen uudesta Biblio-palvelusta. Kirjastokortilla voi lainata myös elokuvia, lehtiä ja musiikkia.

E-aineistot

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut

Kulttuuria voit kuluttaa digitaalisesti. Esimerkiksi lapsille ja perheille soveltuvia luontoaiheisia lyhytelokuvia ja animaatioita löytyy sivustolta, jonne on koottu vinkkejä eri-ikäisille.

Kulttuuria kotiin-sivusto

Uimahalli, museot ja kirjastot

Vaasan kaupungin uimahalli, museot ja suurin osa kirjastoista ovat avoinna normaalisti. Turvallisen vierailun vuoksi sisäänpääsyä rajoitetaan, jos yhtäaikaiset asiakasmäärät nousevat. Kirjastoissa kehotetaan myös nopeaan asiointiin. Asiakkaiden toivotaan käyttävän suosituksen mukaisesti kasvomaskia.

Luontopolut ja tulentekopaikat

Vaasassa on hyvät edellytykset liikkua ja oleskella ulkona luonnossa. Vierailukohteet tarjoavat useita erilaisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia useille erilaisille toiminnoille sekä rentoutumiselle. Kaikille on jotakin sopivaa, sekä urheilullisille ja lintuharrastajille että niille, jotka ovat kiinnostuneita muinaishistoriasta.

Luonto ja aktiviteetit

Yleiset tulentekopaikat

– Olemme hyvällä yhteistyöllä saanut tartuntojen määrän saanut laskemaan. Meidän pitää kuitenkin jaksaa nähdä tartuntojen hallintaa pitkällä aikavälillä, ja jaksaa edelleen rajoitustoimia, rohkaisee kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Ohjeet koronaan liittyvistä rajoituksista ja toimenpiteistä Vaasassa