Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Kotiranta keväällä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Palveluasumisen asukkaiden vierailut perheissä ja juhlatilaisuuksissa

Vaasassa on järjestetty palveluasumisen asukkaille omaistapaamisia, esimerkiksi ulkoilun merkeissä. Ulkoilun aikana on noudatettu hyviä hygieniakäytäntöjä sekä huolehdittu turvaväleistä. Vaasan kaupungilla suosittelemme, että yli 70-vuotiaat kuntalaiset noudattavat edelleen erityistä varovaisuutta.

Vaasassa suositus on, että yli 70-vuotiaat kuntalaiset noudattavat edelleen erityistä varovaisuutta ja välttävät altistumista koronavirukselle, sillä heillä on selvästi muita suurempi riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

– Suurempi sairastumisriski johtuu siitä, että elimistön puolustuskyky heikkenee, kun ikää karttuu. Ikääntyneillä on myös enemmän perustauteja, jotka altistavat vakavalle koronavirustaudille, vahvistaa koti- ja laitoshoidon ylilääkäri Markus Råback.

Turhia lähikontakteja tulee edelleen välttää

Tartunnan riski kasvaa, jos asukas on kontaktissa Pohjanmaan ulkopuolelta saapuvien vierailijoiden kanssa. Tilanteessa on otettava huomioon tartunnan esiintyvyys toisaalla Suomessa ja ulkomailla.

– Jokaisen, jolla on vähäisiäkin hengitystieinfektion oireita, tulee välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa. Riskiryhmään kuuluvan tulee edelleen välttää kokoontumisia, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan tai paikalla on yli 10 henkilöä, muistuttaa Råback.

Perheiden kokoontumiset

Kodinomaisissa puitteissa tapahtuvat perheen kokoontumiset ovat mahdollisia, mieluiten kuitenkin ulkotiloissa. Käsihygieniasta on huolehdittava ja pidettävä vähintään 1-2 metrin turvaväli muihin ihmisiin. Riskiryhmään kuuluvalla asukkaalla tulee olla asianmukainen suusuojain vierailun ajan. Myös asukasta auttavan perheenjäsenen suositellaan käyttävän suusuojainta lähikontakteissa, kuten kuljetus- ja avustustehtävissä.

– Asukkaan palatessa palveluasumisen yksikköön takaisin, on omaisten sovittava etukäteen henkilöstön kanssa paluun ajankohta sekä huolehdittava asukkaan käsihygieniasta vierailun jälkeen, ohjeistaa Råback.

Ohjeistusta päivitetään epidemian edetessä paikallisesti, THL:n ja STM:n ohjeiden mukaisesti.

 

Lue lisää: Ikäihmisten palveluasuminen

Julkaistu: 17.06.2020