Ohita valikko
Lapset pelaavat Kimbleä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Perheiden iltaa vietetään kirjastolla 19.11.

Tapahtuma järjestetään tiistaina 19.11.2019 klo 17.00-19.30 Vaasan kaupungin kirjastossa. Ohjelmassa on mielenkiintoinen ja hauska perhepolku sekä Draamapurkin esitys: Hugo Hiiren talvipulla.

Kirjaston lastenosastolle rakennetaan perhepolku, joka koostuu kuudesta erilaisesta pisteestä.

Pisteiltä löytyy hauskaa, yhteistä puuhaa ja pohdintapisteitä, joissa perheet pääsevät miettimään esimerkiksi lapsen oikeuksia ja omia vahvuuksiaan. Lapset, jotka löytävät jokaisen pisteen, saavat askarrella itselleen palkinnoksi rintamerkin.

– Arjen kiireessä perheiden yhteinen aika on usein vähissä. Yhdessä vietetty aika koko perheellä on kuitenkin lapsille tärkeää, ja he todella toivovat sitä. Lapsella on myös oikeus saada aikaa vanhempiensa, sisarustensa ja muiden läheisten kanssa, perheohjaaja Terhi Silvendoin muistuttaa.

Perheiden ilta on yksi tapahtumista lasten oikeuksien viikolla, jota vietetään 18.–24.11.2019.

Draamapurkki esittää: Hugo Hiiren talvipulla

Perheiden illan esiintyjä Draamapurkki esittää ”Hugo Hiiren talvipulla” klo 18 kirjaston Draama-salissa. Hugo Hiiri on hukannut isomuorilta saamansa herkullisen talvipullan reseptin. Ystävät tulevat apuun, mutta sekaannuksilta ei voida välttyä. Talvipullan sijaan Hugo Hiirelle tarjotaan, jos jonkinlaista talvipuuhaa, joista leipominen on kaukana.

Esitys sopii kaikenikäisille ja kestää noin 30 minuuttia. Draamapurkki yhdistää esityksissään nukketeatteria, draamallista tarinankerrontaa ja yleisön osallistamista hauskoin kaikuloruin ja pienin leikein.


Kuvassa: Hugo Hiiri

Uusi mahdollisuus lapsiperheille

Ensi vuoden alusta lähtien Peppi -perheohjaaja on tavattavissa kirjaston lastenosastolla kerran kuukaudessa vauvaperheille tarkoitetun lorukylvyn jälkeen. Perheet voivat kysyä perheohjaajalta mieltään askarruttavia asioita tai tulla vaan moikkaamaan.

– Perheohjaajalta voi myös kysyä kirjavinkkejä yhdessä lasten kanssa luettavaksi tai avuksi lapsiperheen arkeen, kannustaa Silvendoin.

Tapahtuma järjestetään lahjoitetuin varoin

– Ajatus lapsiperheille suunnatusta tapahtumasta tuli siitä, kun Zonta-naiset lahjoittivat rahaa Peppi-perhetyölle. Zonta-naiset eivät halunneet määritellä, mihin rahoja käytetään. Lupasimme järjestää rahoilla jotakin mukavaa lapsiperheille, kertoo Silvendoin.

– Toivon, että perheet lähtevät viettämään hauskaa ja rentoa iltaa yhdessä lasten kanssa. Yhdessä vietetty mukava aika antaa voimia ja kantaa pitkälle arkeen!

Julkaistu: 15.11.2019