Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Ruokakassi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Rintamaveteraaneille välipala kotiin ateriapalvelun lisäksi

Rintamaveteraanien kotona asumista tukevia palveluja laajennetaan kokeiluna, jossa ateriapalvelun lisäksi rintamaveteraani voi saada kotiinsa myös välipalapussin. Kokeilu aloitetaan kesäkuun aikana, ja se jatkuu 30.9.2020 asti.

– Välipalapalvelu on mielestäni todella hieno lisä kotona asumisen tukemiseen, etenkin tämän koronatilanteen aikana. Välipalapussi tuodaan asiakkaan kotiin yhdessä aterian kanssa, joten tässä ei tule asiakkaalle ylimääräisiä kontakteja, eikä tartuntariski kasva, iloitsee kotihoidon johtaja Paula Olin.

Välipala on ravitsemusarvoltaan ikäihmisille sopiva, ja sen saa kunkin rintamaveteraanin tarpeen mukaan toimittaa asiakkaalle vaikka joka päivä.

Jokaiselle rintamaveteraanille tehdään palvelu- ja hoitosuunnitelma

Rintamaveteraanien kotona asumista tukevat palvelut muuttuivat lakisääteisiksi 1.11.2019. Tämän muutoksen myötä jokaisen rintamaveteraanin avun tarve on arvioitu ja jokaiselle on tehty henkilökohtainen palvelu- ja hoitosuunnitelma.

Mahdollisuus uuteen välipalapalveluun on 39 rintamaveteraanilla Vaasassa. Tähän mennessä 19 heistä on ilmoittanut ottavansa aterian lisäksi vastaan välipalapussin.

Välipalapussin arvo on 5 – 10 euroa/päivä. Hinta riippuu päiväkohtaisesta, vaihtelevasta pussin sisällöstä. Valtionkonttori korvaa kaupungille täysimääräisesti välipalapussien kustannukset.

Julkaistu: 10.06.2020