Ohita valikko
Elis Stenbacka ja Filip Rönnlund soittavat Stäinless steel -bändissä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Rokin voimalla yli kielirajojen

Pitsan paistoa, livemusavisa ja rokkikeikka: tällaista on ohjelmassa, kun suomen- ja ruotsinkieliset vaasalaiset nuoret kokoontuvat viettämään yhdessä aikaa bändiharrastuksen yhdistämänä.

Tapaamisissa nuoret juttelevat kukin omalla äidinkielellään. Mukana on Vaasan kaupungin Rokkikoululta kaksi bändiä, joiden jäsenet ovat täysin suomenkielisiä sekä yksi sundomilainen bändi, jonka jäsenet ovat ruotsinkielisiä. Ideana on ylittää kielirajoja sekä lisätä nuorten tietoisuutta toisesta kotimaisesta kielestä ja kulttuurista.

Rokkikoululaiset vierailivat Sundom UF:lla syyskuussa, ja Sundomista tullaan vastavierailulle Café Kultsaan 15.11. Nuoret tekevät illan aikana yhdessä ruokaa ja nuorten bändit esiintyvät akustisesti.

– Tää vaikuttaa tosi kivalta hankkeelta, ja tässä on tosi kiva ajatus takana. Päivä Sundomissa oli mahtava, enkä jaksa odottaa, että saadaan järjestää tätä vastaavaa tapahtumaa Kultsalla, kuvailee Serene Erhie Rokkikoulun bändistä Carolina Reapers.

– Hauskaa, ei ihan joka päivä nuorille järjestetä tällaista, kuvailee tunnelmiaan Hannes Hartvik, sundomilaisen Stäinless steel –bändin basisti.

Yhteistyö on osa valtakunnallista Yhdessä-Tillsammans –hanketta, jossa saman alueen suomen- ja ruotsinkieliset nuorisoryhmät kohtaavat ja järjestävät toisilleen vastavuoroisesti tapahtumat. Samalla pyritään vähentämään mahdollisia kielteisiä asenteita kielivähemmistöjä kohtaan.

Valtakunnallisen hankkeen takana ovat Finlands Svenska Ungdomsförbundin ja Suomen nuorisoseurat ry.

  • Kuvassa: Elis Stenbacka ja Filip Rönnlund soittavat Stäinless steel -bändissä.
  • Kuvaaja: Bengt Henriksson / Photorox

Julkaistu: 07.11.2019