Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Ruukinkartanon taidepiirissä ikäihmiset nauttivat luovuudesta

Akvarellitaiteilija Juha Lesosen johdolla on syksyn aikana pidetty taidepiiriä Ruukinkartanossa, ikäihmisten palveluasumisen yksikössä. Toiveena olisi saada toiminta laajenemaan muihin palveluasumisen yksiköihin.

– Tämä on ollut pilottihanke Ruukinkartanossa. Tarkoitus on saada rahoitusta niin, että voimme viedä taidepiiritoimintaa muihin kaupungin palvelutaloihin ensi vuonna. Juha Lesonen voi vetää taidepiiriä myös ruotsiksi, kertoo hyvinvointipalvelujen koordinoija Susanna Pessi-Håkans.

”Jokaisesta on löytynyt taiteilijasielu”

– Maalaaminen on aktiivista toimintaa, jossa kukin maalaa itse omaa taideteostaan. Jokaisesta on löytynyt taiteilijasielu, innostuu Pessi-Håkans.

Jokaisena Ruukinkartanon taidepiirin neljänä kertana on ollut 6-7 talon asukasta ja 2-3 hoitajaa. Lesonen on tehnyt valmistelutyöt, kuten paperit valmiiksi alustoille ja laittanut siveltimet ja värit esille. Maalausaiheina ovat olleet kukka, pelto- ja metsämaisema, lumiukko ja enkeli.

– Maalaamme taidepiirissä noin 45 minuuttia. Yksi osallistuja sanoi hienosti: ”Noin paljon ihan omaa, hienoa metsää ja alle tunnissa”, hymyilee taidepiirin vetäjä, akvarellisti Lesonen.

Hyvää oloa maalaamisesta

– Tämä on varmasti tuonut osallistujille hyvää oloa, ja he ovat saaneet samalla taidetta omaan kotiinsa, iloitsee Lesonen.

Lesonen vetää eläkepäivillään myös muita taide- ja maalauskerhoja.

– Olen piirtänyt pikkupojasta asti. Työvuosina aikaa ei riittänyt maalaamiseen, joten vuonna 2006 jäätyäni eläkkeelle, aloitin maalaamisen aktiivisesti. Kokeilin ensin öljyvärejä, sitten pastellivärejä ja akryylivärejä. Kun kokeilin akvarellia, tiesin heti, että se on se mun juttu, kertoo Lesonen omasta taiteilijaurastaan.

Viimeinen taidepiiri pidettiin 5.12. Ruukinkartanon vanhan talon tiloissa.

Kuvassa: Juha Lesonen

Julkaistu: 10.12.2019