Ohita valikko
Mia Huhta Vaasan kaupunginorkesteri

Artikkelin kategoriat: Uutiset Vaasan kaupunginorkesteri

Sopraano Mia Huhta on Vaasan kaupunginorkesterin uusi intendentti

Vaasan kaupunginorkesterin intendentiksi on valittu musiikin maisteri Mia Huhta. Huhta on arvostettu ja palkittu oopperalaulaja ja sopraano, joka on esiintynyt sekä kotimaassa että kansainvälisillä areenoilla.

Intendentti johtaa Vaasan kaupunginorkesterin toimintaa sekä vastaa orkesterin ohjelmistosuunnittelusta ja resurssien käytöstä. Hän vastaa erityisesti talous- ja henkilöstöjohtamisesta sekä konserttituotantojen suunnitteluprosessista yhdessä taiteellisten vastuuhenkilöiden kanssa. Mia Huhta on musiikin maisteri ja opiskelee parhaillaan kauppatieteiden maisterin tutkintoa.

– Olen valtavan kiitollinen voidessani työskennellä sen lajin äärellä, jossa yhdistyvät rakkaus, intohimo, ihmiset ja kauneus. Odotan yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja mahdollisuutta kohdata sekä rakentaa yhdessä energistä kaupunkia, jossa asuu onnellisia ihmisiä, Huhta kertoo.

Intendentin valinnasta päätti Vaasan kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta kokouksessaan 5.11. Huhdan vahvuuksia ovat klassisen musiikin alan asiantuntemus sekä laajat kansainväliset verkostot.

– Hän on myös halukas kehittämään johtamis- ja toimintamalleja sekä suosimaan ryhmädynamiikkaa ja tasa-arvoa työskentelyssään, kertoo haastatteluryhmään kuulunut Vaasan kaupungin sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Huhta työskentelee tällä hetkellä lauluosaston päällikkönä Suomen Kansallisoopperassa ja –baletissa. Hän on toiminut myös intendenttinä Joensuun kaupungin palveluksessa sekä kulttuurisuunnittelijana Raaseporin kaupungin palveluksessa.

Intendentin virka oli julkisesti haettavana 9.-27.9., ja virkaa haki 11 henkilöä. Kelpoisuusvaatimuksina olivat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen ja ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Hakijalta edellytettiin myös kulttuurialan esimieskokemusta sekä kansallisen ja kansainvälisen musiikkielämän tuntemusta.

Virka täytetään 1.2.2020 alkaen. Kaupunginorkesterin nykyinen intendentti Merja Tyynelä jää tuolloin eläkkeelle.

Julkaistu: 06.11.2019