Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Sosiaalityö ja perhepalveluissa vierailuja rajoitetaan - Gerbyn ja Ristinummen hoitaja- ja lääkäritoiminnat suljettuina

Vammaisten sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa, vammaisten päivä- ja työtoiminnassa sekä lastensuojelun yksiköissä vierailuja rajoitetaan lähimpiin henkilöihin 31.10.2020 saakka. Lisäksi Gerbyn ja Ristinummen terveysasemien hoitaja- ja lääkäritoiminnat jatkuvat suljettuina 1.11.2020 saakka.

Vierailut vammaisten sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksiköissä, vammaisten päivä- ja työtoiminnassa sekä lastensuojelun yksiköissä rajoitetaan mahdollisuuksien mukaan vain asiakkaiden lähimpiin henkilöihin ja perheeseen vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Suosittelemme omaisten ja lähimmäisten pitävän yhteyttä puheluiden ja videoviestinnän kautta.

– Varsinaista vierailukieltoa ei tällä hetkellä ole voimassa lastensuojelun yksiköissä. Perheenjäsenten, jotka vierailevat tai osallistuvat omaisensa hoitoon, tulee noudattaa henkilökunnalta saatuja ohjeistuksia. Lisäksi on huomioitava yleinen vahva maskisuositus, vahvistaa sosiaalityö ja perhepalveluiden tulosaluejohtaja Erkki Penttinen.

Yksiköissä vieraillaan rajoitetusti ja turvallisesti

Vierailut rajoitetaan pääosin vain asukkaan lähimpiin henkilöihin ja perheeseen. Yksiköissä vieraillaan vain asiakkaan omassa huoneessa tai vierailuun erikseen osoitetussa tilassa, ja vältetään yksikön yleisiä oleskelutiloja.

Vierailijoiden tulee käyttää suusuojaa koko vierailun ajan. Lisäksi vierailijalta varmistetaan, että hän ei ole altistunut koronavirukselle tai, että hänellä ei ole flunssan oireita.

Asumisyksiköissä asiakkaan kanssa on myös mahdollista lähteä kävelylle tai järjestää tapaaminen kodinomaisissa olosuhteissa perheen kanssa. Vahva suositus on, että myös kodinomaiset tapaamiset tapahtuvat ulkona tai muulla tavoin turvallisesti mahdollisten tartuntojen estämiseksi.

Jos asioidaan julkisissa tiloissa, kuten kaupassa tai apteekissa tai tilanteissa, joissa ei voida säilyttää riittäviä turvavälejä, tulee käyttää suusuojaa.

Gerbyn ja Ristinummen terveysasemien hoitaja- ja lääkäritoiminnat edelleen suljettuina 1.11. saakka

Peruutettavista vastaanottoajoista ilmoitetaan potilaille puhelimitse. Gerbyssä toimivat normaalisti lastenneuvola ja hammashuolto. Ristinummella lastenneuvola, hammashuolto ja haavahoitajan vastaanotto toimivat normaalisti. Samoin terveysasemien puhelinpalvelunumerot toimivat normaalisti:

  • Gerbyn terveysasema puh 06 325 1711
  • Kirkkopuistikon terveysasema puh 06 325 1666
  • Ristinummen terveysasema puh 06 325 1691
  • Tammikaivon terveysasema puh 06 325 1703 ja 06 325 1770
  • Vähänkyrön terveysasema puh 06 325 8500

 

 

Julkaistu: 14.10.2020