Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Sundom daghemin Barnholken jatkaa, jos lapsia ilmoittautuu tarpeeksi

Julkaistu: 28.5.2021

Sundom daghemin erillisen yksikön Barnholkenin toiminta jatkuu syksyllä, jos päiväkotiin on 18.6. mennessä saatu lisää lapsia. Päiväkoti myös päätettiin muuttaa joustavan rakenteen ryhmäksi, eli lapset voivat olla iältään 1-5-vuotiaita.

Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta päätti kokouksessaan 26.5.2021, että Sundom daghemin Barnholken-yksikkö jatkaa syksyllä toimintaansa, jos päiväkotiin on 18.6. mennessä ilmoittautunut 14 lasta. Ryhmä myös muuttuu joustavan rakenteen ryhmäksi eli paikkaa voi hakea 1-5- vuotiaille.

  • Hae varhaiskasvatuspaikkaa
    • Huom! Barnholkeniin haetaan Sundom daghemin kautta. Merkitse hakemuksen lisätietoihin, että hakemus koskee Barnholkenia.
    • Varhaiskasvatuksen palveluohjaus auttaa paikan hakemiseen liittyvissä asioissa

Kaksivuotinen esiopetus vaikuttaa lapsimääriin

Tällä hetkellä Barnholkenissa toimii yksi lapsiryhmä 3-5-vuotiaille (21 paikkaa). Ryhmässä on nyt 17 lasta, joista kymmenen siirtyy elokuussa esiopetukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi huhtikuussa Sundom daghemin mukaan valtakunnalliseen kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Myös tämä vaikuttaa Barnholkenin lapsimäärään, sillä Barnholkenin 5-vuotiaat (neljä lasta) siirtyvät Sundom daghemin pääyksikköön kaksivuotiseen esiopetukseen.

Barnholkeniin jää kolme lasta, ja uusia hakemuksia on tullut kolme. Näin ollen ryhmään mahtuu vielä hyvin lapsia.

Päiväkoti meren äärellä

Barnholken sijaitsee Sundomin Kronvikissa meren äärellä. Yksiköllä on suuri piha, ja aikaa vietetään myös lähiluonnossa, metsissä ja rannoilla.

– Korostamme kasvatustyössämme liikunnan riemua, kielellistä tietoisuutta, vuorovaikutustaitoja ja luontoelämyksiä. Kaiken toimintamme perustana on Vaasan varhaiskasvatussuunnitelma, kertoo päiväkodinjohtaja Anna-Lena Enqvist.