Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Sundom daghemin Barnholken jatkaa ryhmäperhepäiväkotina

Julkaistu: 22.6.2021

Sundom daghemin erillisen yksikön Barnholkenin toiminta jatkuu syksyllä ryhmäperhepäiväkotina. Barnholken on jatkossa joustavan rakenteen ryhmä eli lapset voivat olla iältään 0-5-vuotiaita.

Barnholken sijaitsee Sundomin Kronvikissa. Muutos ryhmäperhepäiväkodiksi tarkoittaa käytännössä sitä, että talossa työskentelee jatkossa lastenhoitaja ja kaksi perhepäivähoitajaa ja lapsia saa olla ryhmässä enintään 12.

Barnholkenin tiloihin tehdään kesän aikana remontti, joka mahdollistaa pienempien lasten perushoidon.

Toimintaedellytykset turvataan muutoksella

Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta päätti toukokuussa, että useita vuosia vajaakäytöllä ollut Barnholken jatkaa syksyllä toimintaansa normaalisti, jos päiväkotiin on 18.6.2021 mennessä ilmoittautunut 14 lasta.

– Kunnan velvollisuus on huolehtia palveluista tarvetta vastaavasti. Ensi syksynä Barnholkenissa aloittaa 12 pientä lasta. Toimintaa voidaan jatkaa ryhmäperhepäivähoitona, jolloin pienempi ryhmä vastaa alueen lapsimäärän tarpeisiin, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Aiemmin Barnholkenissa yksi 3-5-vuotiaiden lapsiryhmä, jossa oli 17 lasta. Ryhmään olisi mahtunut 21 lasta. Näistä 17 lapsesta kymmenen siirtyy elokuussa esiopetukseen ja neljä Sundom daghemiin kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun.

Barnholkenissa tällä hetkellä olevista lapsista kolme jatkaa talossa syksyllä, ja näiden lasten perheille on tiedotettu muutoksesta, samoin kuin henkilökunnalle.