Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Kirjastossa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Suurin osa valituista hakijoista pääsee kesätöihin

Vaasan kaupungin kesätöihin valituista nuorista suurin osa pääsee kesäksi töihin. Niille, joiden työt peruuntuvat, pyritään löytämään korvaavaa työtä tai muuta tukea kesätyöllistymiseen.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on tuonut haasteita myös kesätöitä tarjoaville työnantajille. Vaasan kaupungilla on pohdittu ja yritetty ennakoida mahdollisimman tarkasti tulevan kesän tilannetta.

– Arviointi kesätyöntekijöiden ottamisesta on tehty toimialakohtaisesti. Niissä tehtävissä, joissa työmahdollisuuksia nuorille voidaan poikkeusolot huomioiden tarjota, näin myös tehdään, kertoo Anne Lindell kaupungin rekrytointipalveluista.

Poikkeustilanteen vuoksi vaasalaisiin päiväkoteihin ei oteta kesätyöntekijöitä tulevana kesänä. Kesätyö peruuntuu näin 22 hakijalla.

– Vaikka tilanne on todella harmillinen, ovat hakijat olleet ymmärtäväisiä. Pyrimme etsimään heille korvaavaa työtä muista kaupungin yksiköistä ja olemme yhteydessä heihin 29.5. mennessä, mikäli meillä on tarjota korvaava työtehtävä, Lindell sanoo.

Sivistystoimen muut kesätyöntekijät esimerkiksi museoissa, kirjastoissa sekä liikunta- ja nuorisopalveluissa aloittavat kesätyönsä, kun palvelut avataan uudelleen rajoitusten jälkeen. Myös konsernihallinnossa, teknisessä toimessa ja sosiaali- ja terveystoimessa päätettiin, että kesätyöntekijät voivat tulla töihin. Työpaikolla tullaan noudattamaan tarkasti hygienia- ja muita työturvallisuusohjeistuksia sekä kiinnitetään erityistä huomiota hyvään perehdytykseen.

Maaliskuun alussa päättyneeseen kesätyöhakuun tuli 1615 hakemusta, ja kesätöihin valittiin 322 nuorta. Lisäksi erityis- ja vammaisnuorille suunnattuihin kesätöihin valittiin 23 nuorta.

– Kiitämme kaikkia hakijoita ja pahoittelemme, että valinta-aikataulu venyi usean tehtävän kohdalla poikkeustilanteesta johtuen, sanoo Lindell.

Tarjolla kesäduuniseteleitä, työllistämisstipendejä sekä tukea kesäyrittäjyyteen

Kaupungin työllistämispalveluissa on pyritty löytämään uusia ratkaisuja, jotta poikkeustilanne vaikuttaisi mahdollisimman vähän kesätöiden tekemiseen. Kevään aikana on mietitty vaihtoehtoisia tapoja järjestää töitä sekä kartoitettu uusia työmahdollisuuksia.

– Uudessa Oma Pomo – kesätyö 4H yrittäjänä -kampanjassa tarjoamme kymmenelle 15-20-vuotiaalle vaasalaisnuorelle 200 euron tuen, jolla on mahdollisuus käynnistää omaa yritystoimintaa. Nuoret pääsevät myös yrittäjyyskoulutukseen ja saavat ohjausta yrityskummeilta, kertoo Helena Nurmikoski kaupungin työllistämispalveluista.

Lisäksi kaupunki myöntää rahallista tukea eli Kesäduuniseteleitä yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle, joka työllistää 15–29-vuotiaan nuoren. Kesäduuniseteliä voi hakea Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/ 31.5. asti. Kesäduuniseteli voidaan myöntää yritykselle, vaikka se olisi joutunut poikkeustilanteen takia lomauttamaan.

Vaasa jatkaa myös nuorten vaasalaisurheilijoiden työllistämistä stipendeillä, jotka mahdollistavat harjoittelun ja kilpailemisen kesän aikana. Työllistämisstipendit on myönnetty valmentajien Vaasanseudun Urheiluakatemialle lähettämien ehdotusten perusteella.

Julkaistu: 27.05.2020