Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Kirsikkapuita puistossa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Syntymäpäivälahja vaasalaisille: kirsikkapuisto ja Happy Vaasa -joulukalenteri

Vaasan syntymäpäivänä 2.10. juhlimme yhdessä vaasalaisuutta, ja nyt jos koskaan onni löytyy läheltä, upeasta kaupungistamme. Asukkaat ovat saaneet ehdottaa itselleen syntymäpäivälahjoja: osallistuvan budjetoinnin kokeiluun varatulla 5 000 eurolla toteutetaan kirsikkapuisto, ja 10 000 euron tapahtuma-avustuksen saa vaasalaisten onnellisuutta lisäävä joulukalenteri.

Kysyimme syyskuussa toteutetussa verkkokyselyssä vaasalaisilta, mikä pieni unelma heidän lähiympäristössään kaipaisi toteutusta. Kaupunki on varannut asukkaiden ideoiden toteutukseen 5 000 euroa osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta.

Toteutettavaksi valittiin Raija ja Vesa Bonon ehdotus kirsikkapuistosta Onkilahden rantaan.

– Kirsikkapuisto tuottaa iloa pitkään, ja istutustalkoot ovat mukava tapahtuma asukkaille. Puistoa voisi ajan mittaan laajentaa vaikkapa aina kaupungin vuosipäivänä lisäistutuksin, jolloin halukkaat voisivat lahjoittaa nimikkopuunsa tervehdyksenä kotikaupungilleen, kertovat Raija ja Vesa Bono voitokkaasta ideastaan.

Yhteiset istutustalkoot

Kaikille avoimet istutustalkoot pidetään Onkilahden puistossa tiistaina 27.10. klo 15-18.

– Kutsumme kaikki vaasalaiset mukaan istuttamaan kirsikkapuita turvallisesti ulkotiloissa ja turvaväleistä huolehtien. Kaupungin viheralueyksikkö koordinoi toimet, ja tarkempi sijainti ilmoitetaan myöhemmin, kun sopiva paikka on selvinnyt, kertoo aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Hakemuksia tuli vaasalaisilta yhteensä 44, joista nyt toteutettavan idean valitsi Vaasan kaupungin tasa-arvo – ja yhdenvertaisuussuunnitelman sekä osallistumisohjelman yhteinen ohjausryhmä.

– Valitsimme monista hyvistä ehdotuksista toteutettavaksi kirsikkapuiston, koska se tuottaa yhdenvertaisesti iloa ja onnellisuutta vaasalaisille pitkälle tulevaisuuteen. Kirsikkapuisto houkuttelee nauttimaan ulkoilusta, ja talkoot luovat yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, Aho kertoo.

Digitaalisella joulukalenterilla kerätään sydämiä ja onnellisuutta

Vaasan kaupunki myöntää syntymäpäivänään myös 10 000 euron avustuksen vaasalaiselle tapahtumalle. Koronatilanteen vuoksi tänä vuonna useat kaupungin tapahtuma-avustusta saaneet tahot ovat joutuneet perumaan tapahtumansa, jolloin tapahtuma-avustusta on jäänyt jakamatta.

– Syyskuussa vaasalaisille annettiin uusi mahdollisuus hakea tukea, ja avustuskriteereissä painotimme poikkeusajan turvallista tapahtumaa. Tarkoitus oli löytää tapahtuma, jolla voitaisiin tavoittaa vaasalaisia mahdollisimman laajasti, kertoo kulttuuripäällikkö Sanna Bondas.

10 000 euron tapahtuma-avustus myönnetään vaasalaisen Platonic Partnership Oy:n idealle ”Happy Vaasa –digitaalinen joulukalenteri”.

– Pelillisessä joulukalenterissa suoritetaan joulukuun ajan konkreettisia tehtäviä kaupunkiympäristössä, esimerkiksi “auta naapuria lumitöissä”, “käy taidegalleriassa” tai “tervehdi tuntematonta ihmistä kadulla”, tai digitaalisesti suoritettavia tehtäviä, esim. “kuuntele sinulle ennestään tuntemattoman vaasalaisen bändin musiikkia”, Bondas kuvailee.

Happy Vaasa -joulukalenterin päätavoite on kerätä päivittäisistä tehtävistä sydämiä yhdessä muiden kanssa. Tehtävän suorittamisesta saa aina sydämen, joka kilahtaa vaasalaisten yhteiseen sydänsäiliöön. Sydänten kokonaissaldo esitetään kalenterin verkkosivulla lähes reaaliajassa.

Tapahtuma-avustukseen tuli hakemuksia yhteensä 11. Seuraava Vaasan kaupungin tapahtuma-avustusten haku järjestetään maaliskuussa 2021.

– Rohkaisemme myös kaikkia tässä haussa hakeneita hakemaan ensi vuonna uudelleen, kertoo Bondas.

Julkaistu: 02.10.2020