Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Hoitaja lakkaa asiakkaan kynsiä.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Tahdotko tehdä hyvää muille?

Kansainvälistä hyväntekeväisyyspäivää vietetään tänään 5.9. Haluaisitko sinäkin auttaa? Onko sydäntäsi lähellä esimerkiksi iäkkäät ja maahanmuuttaneet?

Ikäihmisten kanssa on niin monta tapaa toimia vapaaehtoisena kuin vain itse keksit esittää toiveesi tai ideasi. Et tarvitse erikoisosaamista, vaan voit tehdä ikäihmisten kanssa sitä, mitä itse haluat.

Voit olla minkä ikäinen tahansa, sillä tukenasi on kaupungin työntekijä. Voit valita itsellesi sopivat työajat ja -tehtävät ja työskennellä omien voimavarojesi mukaan. Voit kokeilla vapaaehtoistoimintaa, vaikka vain yhden kerran ja sitten päättää, haluatko jatkaa.

– Miehiä toivotaan kovasti lisää esimerkiksi juttelu- ja ulkoilukaveriksi sekä opastamaan netin käytössä Nettipisteelle, innostaa vapaaehtoistyön koordinaattori Seija Nyqvist.

– Voit esimerkiksi toimia ystävänä. Voit myös esittää runoja, lauluja tai soittaa yhdelle henkilölle, pienkodille tai isommalle ryhmälle, kuten itse haluat. Voit myös toimia nettiasioiden neuvojana tai ryhmänohjaajana. Pohditaan yhdessä, mikä olisi juuri sinulle sopiva toimintamuoto, kannustaa Nyqvist.

Kielikylpyynkin on mahdollisuus päivätoimintaryhmien kautta joko suomeksi tai ruotsiksi.

Innostuitko? Ota yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattori Seija Nyqvistiin, numeroon 040 717 3005 tai sähköpostilla seija.nyqvist@vaasa.fi ja sovi tapaamisaika. Lue lisää vapaaehtoistyöstä ikäihmisille.

 

Vapaaehtoisena Luetaan yhdessä -verkostossa

Kotouttamispalveluissa kehitetään yhdessä alueen yhdistysten kanssa toimintamuotoja, joissa vapaaehtoiset henkilöt voivat olla osallisena maahanmuuttajien arjessa.

– Tällä hetkellä Luetaan yhdessä -verkoston vapaaehtoiset opettavat Kotomajan naisille suomen kieltä, kertoo kotouttamispalveluiden johtava sosiaalityöntekijä Sonja Sulkakoski.

Haluatko olla mukana Luetaan yhdessä –verkostossa? Ota yhteyttä verkoston yhteyshenkilöön Kirsti Enebergiin, kirsti.eneberg@gmail.com.

Julkaistu: 05.09.2019