Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Ihmisiä katsomassa konserttia

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Taiteiden yö järjestetään torstaina 6.8.

Tänä vuonna perinteisten esitysten lisäksi on verkkosisältöä. Haluamme kannustaa vaasalaisia osallistumaan Taiteiden Yöhön tänä vuonna turvallisissa, mutta ilontäyteisissä merkeissä.

Taiteiden yö goes piknik

Osta mukaasi vaasalaisten kahvila- ja ravintolayrittäjien piknik-tuotteita ja suuntaa Vaasan puistoihin ja rannoille viettämään leppoisaa Taiteiden yö goes piknik -päivää. Voit myös lainata Vaasan kaupunginkirjastolta lautapelin mukaasi ja olla näin mukana viettämässä Koko Vaasa Pelaa -tapahtumaa. Koko Vaasa pelaa -tapahtumaan voi viettää myös osallistumalla netin kautta järjestettäviin pelituokioihin.

Hietasaaren konsertissa kuullaan Wasa Groove Unit big band-orkesteria myös piknik-tunnelmissa klo 18.00 alkaen ja luvassa on modernia jazzia. Konsertin jälkeen voi vielä jäädä nauttimaan Elokuvakeskus Botnian tarjoamasta ulkoilmaelokuvasta klo 21.30. Elokuvaa on myös tarjolla Yrkesakademi Österbottenin kampus Kungsgårdenilla, Kuninkaankartanontie 30 A Vanhassa Vaasassa klo 21.30. Tarkemmat tiedot tulevat Taiteiden yön verkkosivulle.

Taiteiden yönä julkistetaan myös Vasa Övningskolan lukion ulkoseinään maalattu muraali, joka on luotu juuri tätä tapahtumaa varten.

Taidelaitokset

Vaasan kaupunginorkesteri esiintyy Rewell Centerissä klo 18-21. He esiintyvät neljällä pienemmällä kokoonpanolla, ja luvassa on tunnelmallisia ja vauhdikkaitakin sävelmiä mm. suomalaisia ja argentiinalaisia tangoja.

Taidelaitokset, kuten Vaasan kaupungin museot ja Wasa Teater tuottavat perinteisempää ohjelmaa tiloissaan.

  • Museot ovat avoinna klo 15-22 ja esillä ovat kesänäyttelyt. Näyttelyitä kierretään itsenäisesti, tai voi suorittaa teossuunnistusta, ja paikalla on keskusteluoppaita. Opastettuja kierroksia ei järjestetä.
  • Tikanojan Taidekodin sisäpihalla nähdään Aija Valtonen-Loukon ja Niina Sivénin valoinstallaatio on nähtävissä koko illan hämärtyvään yöhön saakka.
  • Kuntsilla järjestetään museotuotteiden myyntibasaari klo 15-21
  • Wasa teaterin sisäpihalla järjestetään mm. stand-upia, musiikkiesityksiä, kirpputori klo 15-20

Kaupunkilaisten osallistaminen

Tänä vuonna on haettu mukaan Taiteiden yön tapahtumaan vapaaehtoisia kaupunkilaisia avustamaan järjestelyissä ja muutama onkin ottanut tämän haasteen vastaan.

Yhdistykset ovat mukana kuten aina ennenkin, mutta osallistuvat tänä vuonna suurimmaksi osaksi videotervehdyksen muodossa. Muutamat yhdistykset osallistuvat tänä vuonna Taiteiden yöhön koristelemalla kirjaston puistoa tai järjestävät pieniä ohjelmanumeroita ja työpajoja eri puolilla kaupunkia. Tarkemmat tiedot tulevat Taiteiden yön verkkosivulle.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus istuttaa pihlaja Kustaanlinnan metsään (Sanmarkinkatu). Kaupungin viheryksikkö on paikalla klo 12-16 jakamassa taimia, näyttämässä istutuspaikan, auttamassa istuttamisessa ja tuo paikalle tarvittavat istutusvälineet. Tule vaikka työporukalla, päiväkodin ryhmänä, kaveriporukalla tai ihan vaan itsekseen. Pihlajaa voi käydä itse hoitamassa, sekä seurata sen kasvua vuosia eteenpäin.

Verkkosisällöt ja kanavat

Vaasan Taiteiden yö poikkeaa tänä vuonna aiemmasta, sillä mukana on live-esitysten lisäksi paljon verkkosisältöä. Yle Pohjanmaa välittää vain verkossa nähtävän Human Designin musiikkispektaakkelin Vaasan kaupungintalolta klo 21 alkaen. Esityksessä on mukana muun muassa Upstairs Singers -kuoro ja flamencotanssijoita sekä valoshow. Katso esitys täältä 6.8. klo 21 alkaen

Ohjelmassa on tempauksia, installaatioita ja kuvasuunnistusta. Verkkosisällöt ovat mm. virtuaalisia peli-iltoja, livelähetyksiä ja tallenteita, joita voi seurata, vaikka kotisohvalta. Tallenteet ja live-lähetykset löytyvät Taiteiden yön verkkosivulta.

Kuvasuunnistus on Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Vaasan yrittäjien yhteistyössä tehty kilpailu, joka järjestetään 3.-6.8.2020. Kilpailijoiden tulee etsiä tiettyjä yrityksiä Vaasan alueella. Kuvasuunnistuksen Facebook-sivulta ja Vaasan kulttuuripalveluiden Instagram-tililtä löytyy vihjekuvat 3.8.2020 lähtien.

Julkaistu: 06.08.2020