Ohita valikko
Taiteiden yö/Konstens Natt

Taiteiden Yötä vietetään 8.8. – vuorossa 28. kaupunkifestivaali

Taiteiden Yö -kaupunkifestivaali tarjoaa jälleen mykistävää teatteria, sykähdyttäviä konsertteja, rokkia, poppia, jazzia ja maailmamusiikkia. Aiemmista vuosista poiketen ohjelmaa ei paineta, vaan se löytyy verkosta.

Nähtävillä on tuttuun tapaan erilaisten taidemuotojen kirjo yhdessä illassa ympäri kaupunkia. Luvassa on myös paljon osallistavaa ohjelmaa lapsille sekä performansseja.

– Suurin muutos aiempiin vuosiin on se, että ohjelmaa ei paineta tänä vuonna, vaan se löytyy verkosta, kertoo Vaasan kaupungin kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist.

Taiteiden Yönä kaduilla kulkee noin 35 000 henkinen yleisö katselemassa ja kuuntelemassa kaupungin sykettä ja tutustumassa kaikkeen siihen, mitä kaupunkilaiset ovat luoneet ja saaneet aikaan taas vuoden aikana.

– Emme murehdi tämän päivän haasteita, vaan suuntaamme mielenkiintomme tulevaisuuteen ja uusiin mahdollisuuksiin syventää Taiteiden Yön merkitystä kaupungin yhteisöllisyyden tukipilarina, Nyqvist jatkaa.

Tapahtumapaikkoina ovat tori ja sen ympäristö, Kulttuurikasarmin alue, kirjasto, teatterit, Rewell Center, Espen, Sisäsatama sekä eri ravintolat. Luvassa on aiemmilta vuosilta tuttuja ohjelmanumeroita sekä täysin uusia kokeiluja.

Ohjelmaan voi tutustua: www.vaasa.fi/taiteidenyo

Julkaistu: 02.08.2019