Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

talvi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Tee hyvää ja lahjoita vanha toimiva puhelimesi!

Vaasassa on asukkaita, jotka eivät voi käyttää kaikkia tarvitsemiaan palveluita, sillä heillä ei ole älylaitteita. Vaasan kaupungin Luurikummi-tempaukseen osallistumalla voit tehdä hyvää lahjoittamalla vanhan toimivan älypuhelimesi sitä tarvitsevalle. Yhteistyökumppaneina tempauksessa ovat Vaasan Citymarketit, Minimani ja Prisma.

Tempaukseen voi osallistua 15.12.2020 – 10.1.2021 viemällä toimivan älylaitteen ja laturin keräyspisteeseen:

• Citymarket Kivihaka, infopiste (Kokkokalliontie 2-6)
• Citymarket Keskusta, infopiste (Hovioikeudenpuistikko 17)
• Minimani Vaasa, infopiste (Laivakatu 13)
• Prisma Vaasa (Jukolantie 1)

Ennen lahjoittamista laitteesta tulee poistaa omat tiedot palauttamalla siihen tehdasasetukset.

Lisää osallistumismahdollisuuksia ja digitaitoja

Tempauksen tarkoituksena on tukea niitä, joilla ei ole käytössä älylaitteita. Tempaukseen kuuluu myös uuden omistajan opettaminen älylaitteen käyttöön.

– Opetamme lisäksi, miten sähköisiä palveluita käytetään arjessa selviämiseen. Se on yksi keino lisätä osallisuutta ja vähentää syrjäytymistä, kertoo Työkuntoa ja Elinvoimaa Osallisuudesta (TEO) –hanketta vetävä projektipäällikkö Nina Waxlax Vaasan kaupungilta.

Kolmivuotisessa Työkuntoa ja Elinvoimaa Osallisuudesta (TEO) –hankkeessa tartutaan niihin kuntalaisiin, jotka ovat heikoimmassa asemassa. Tavoitteena on lisätä heidän osallisuuttaan ja sitä kautta edistää elämänhallintaa ja hyvinvointia. Hankkeessa kehitetään myös kohderyhmälle suunnattuja palveluita helppokäyttöiseksi ja ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi.

Julkaistu: 15.12.2020