Ohita valikko
Jalkapalloilijoita Botniahallissa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Tekonurmikenttä Hietalahden liikunta-alueelle

Julkaistu: 12.9.2022

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 5.9.2022 muun muassa avustusta tekonurmikenttään.

Vasa IFK hakee Vaasan kaupungilta avustusta uuteen tekonurmikenttään (Kamratvallen 3) ja siihen liittyvien huoltorakennuksen, katsomon sekä pysäköintipaikan rakentamiseen.

Vasa IFK:lla on vuokrasopimus 12 600 neliömetrin kokoisesta alueesta Vaasan kaupungin kanssa. Vuokrattava määräala on sijainniltaan keskeisellä Hietalahden alueella. Alueella on muutenkin paljon liikunta- ja urheilutoimintaa.

Kaupungissa on tällä hetkellä jalkapalloilua varten 3 erittäin hyväkuntoista ja 2 pienempää tekonurmikenttää sekä yksityisiä hyväkuntoisia kenttiä. Lisäksi käytössä olevia luonnonnurmikenttiä on yhteensä noin 20, joista puolet on mitoiltaan ottelutoimintaan riittäviä.

Uuden kentän valmistuminen vähentäisi hieman painetta muiden kaupungin hallinnoimien jalkapallokenttien osalta. Tuen myöntäminen edellyttää, että uusi kenttä tulee olla maksutta koulujen liikunnanopetuskäytössä erikseen sovittavalla tavalla.

Kaupunginhallitus päätti myöntää 50 000 euroa Vasa IFK:lle Kamratvallen 3 –hanketta varten. Avustus varataan vuoden 2023 talousarvioon.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.