Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Terveysasemien ovet jälleen avoinna – käytä maskia asioidessasi

Ulko-ovet ovat jälleen avoinna terveysasemien aukioloaikoina ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15. Tartuntojen ehkäisemiseksi kaikkien tulee käyttää maskia asioidessaan. Jos oma maski on unohtunut, terveysasemilta saa maskin käyttöön.

– Tartuntariskin vuoksi pidimme terveysasemien ovia lukossa, ja näin rajoitimme terveysasemilla asiointia. Tämä osaltaan lisäsi puhelinliikenteen ruuhkautumista, jolloin kiireellistä hoidon tarpeen arviointia tarvitsevat joutuivat jonottamaan puhelimessa liian kauan. Terveysasemien ovet ovat jälleen avoinna ja asiointi helpottuu. Terveysasemilta saa esimerkiksi yleistä neuvontaa sekä halutessaan laboratoriovastaukset tulostettuna, kertoo ylilääkäri Leena Kettunen.

Ensisijaisesti kannattaa hoitaa reseptin uusintapyynnöt sekä katsoa omat laboratoriotulokset OmaKanta –palvelussa osoitteessa: www.kanta.fi/omakanta.

Akuuteissa tilanteissa terveysasemalle voi tulla ilman soittoa, jos ei ole flunssan oireita

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanottotoiminta hoidetaan edelleen pääsääntöisesti ajanvarauksella. Terveysasemalle voit tulla ilman puhelinsoittoa, jos olet välittömän avun tarpeessa, kuten saatuasi syvän haavan tai kaaduttuasi.

– Älä kuitenkaan tule terveysasemalle, jos sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita, vaan ota silloin terveysasemalle yhteyttä puhelimitse. Tarvittaessa sinulle varataan aika pääterveysaseman infektiopoliklinikalle, sillä vain infektiopoliklinikalla hoidetaan flunssaoireisia, muistuttaa Kettunen.

Puhelinliikenteen ruuhkautuessa kannattaa valita takaisinsoitto –palvelu. Takaisinsoitto on valittavissa klo 13 asti, jotta asiakkaat ehditään hoitamaan terveysaseman aukioloaikana. Hoitajat tekevät noin 1000 takaisinsoittoa joka arkipäivä.

Hyödynnä sähköinen ajanvaraus hoitajalle

Kiireettömissä asioissa, kuten korvahuuhtelua, ompeleiden poistoa, lääkeinjektiota tai rokotetta varten, varaa hoitajalle vastaanottoaika netissä: www.vaasa.fi/terveysasemapalvelut. Voit varata hoitajalle myös puhelinajan. Aikuisten ajanvarauksen voit tehdä ilman sähköistä sopimusta.

Tietoa koronaviruksesta

Julkaistu: 30.09.2020