Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Kädet

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.

– Lähes 140 yritystä on saanut meiltä apua Business Finlandin tai ELY-keskuksen myöntämän koronarahoituksen hakemisessa. Joidenkin yritysten kanssa on edetty jo maksatusvaiheeseen, eli autamme yrittäjiä myös sitten, kun on aika raportoida tehty työ ja kustannukset tuen maksajalle, toimitusjohtaja Stefan Råback kertoo.

– Haluamme, että seudun yritykset selviävät koronakriisistä mahdollisimman vähin vaurioin, siksi kannattaa seurata viestintäämme ja olla meihin yhteydessä, jos on epävarma siitä, mitä vaihtoehtoja oman yrityksen tilanteeseen on tarjolla, Råback muistuttaa.

VASEK ottaa myös Vaasan seudun kuntien puolesta vastaan yksinyrittäjätukihakemukset ja käy hakemukset läpi ennen kuin ne siirtyvät yrityksen YTJ:n mukaiseen kotikuntaan päätöksentekoa varten. VASEKilla on jo käsitelty lähes 350 hakemusta. Kunnat ovat myöntäneet 2 000 euron yksinyrittäjätuen 320 yritykselle.

– Odotimme kyllä saavamme jo tässä alkuvaiheessa huomattavasti enemmän hakemuksia, yksinyrittäjätukiprosessista VASEKilla vastaava Tommi Virkama myöntää.

– Olemme varanneet riittävästi resursseja hakemusten käsittelyyn ja huolellisesti täytetyt hakemukset olemme saaneet käsiteltyä muutamassa päivässä, jonka jälkeen ne ovat siirtyneet kuntiin, hän jatkaa.

VASEKin sähköisessä järjestelmässä lähes 60 yksinyrittäjän hakemuksen käsittely on kesken ja yrittäjältä odotetaan lisäselvityksiä tai puuttuvia liitteitä.

– Monen yksinyrittäjän hakemus odottaa selvitystä siitä, että yrityksen liikevaihto on laskenut tukiehtojen mukaisesti vähintään 30 prosenttia. Näitä hakemuksia emme siis ole vielä hylänneet, vaan ne odottavat hakijalta tuoreempia kirjanpitoraportteja, jotka osoittavat liikevaihdon laskun, Virkama tarkentaa.

23 hakijan hakemus on hylätty. Useimmiten hylkäyksen syynä on ollut se, ettei yrittäjä ole tukiehtojen mukaisesti päätoiminen yrittäjä.

Yksinyrittäjätukea voidaan myöntää 16.3.–31.8.2020 syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 30.9.2020.

Ohjeet hakemiseen ja linkki hakulomakkeelle: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/tuki-yksinyrittajalle

Julkaistu: 01.06.2020