Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Turvavälitä kesälläkin! Kampanja kehottaa nuoria valmistumaan vastuullisesti

Kesä kolkuttaa ovella, ja monen nuoren menojalka vipattaa pitkän karanteeniajan jälkeen. Vaikka rajoituksia lievennetään, on edelleen tärkeää edetä varovasti ja pitää mielessä toimenpiteet viruksen leviämisen estämiseksi. Vaasan kaupunki ja Vaasan sairaanhoitopiiri ovat julkistaneet tällä viikolla kampanjan, jolla pyritään tavoittamaan 16-20-vuotiaat vaasalaiset.

– Haluamme muistuttaa varsinkin nuoria siitä, että tilanne on edelleen poikkeuksellinen. Riemuitkaa ja juhlikaa, mutta tehkää se vastuullisesti, kertoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Kampanjajulisteita on jaettu suoraan vaasalaisiin yläkouluihin ja tuodaan esille myös kaupunkikuvassa. Tempaus näkyy vahvasti myös sosiaalisessa mediassa.

– Kampanjan kasvoiksi olemme saaneet supersuositun Jennifer Erican eli Jennifer Käldin sekä vaasalaisen Antonio Tecan. Molemmat somevaikuttajat kertovat teemoista myös omissa kanavissaan, Forsen kertoo.

Kruunupyystä kotoisin olevalla Käldillä on 4,7 miljoonaa seuraajaa Tik Tok – sovelluksessa. Teca on vaasalainen vaikuttaja ja artisti sekä Vaasan nuorisovaltuuston entinen puheenjohtaja.

Nuorille korostetaan kampanjassa kolmea eri seikkaa:

  1. Muista pitää turvaväliä kesälläkin
  2. Muista hyvä käsihygienia
  3. Juhlitaan valmistumista vielä kotona – lähimpien kesken

Myös vaasalaisten yläkoulujen ja lukioiden Wilmaan lähetetään kampanjaviesti.

Julkaistu: 25.05.2020