Ohita valikko
iloinen nuori nainen

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Työnantaja, palkkaa opiskelija oppisopimuksella!

Julkaistu: 14.4.2023

Ammatillista koulutusta Vaasassa tarjoava Vamia tarjoaa osaavia opiskelijoita työhön oppisopimuksella. Oppisopimuksella palkattavasta nuoresta työnantaja saa motivoituneen työntekijän, joka on kiinnostunut alasta ja jo opiskelemassa ammattiin. Oppisopimus tehdään työpaikan tarpeiden mukaan, ja sen kesto suunnitellaan tarvetta vastaavalle ajalle.

Oppisopimustyöntekijä voi olla apuna joko varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn tai kiireisen sesongin aikana. Oppisopimusopiskelijasta on mahdollista kasvattaa työpaikkaan pidempiaikainen työntekijä.

Oppisopimus sopii myös jo työsuhteessa oleville henkilöille, jotka tarvitsevat alan koulutusta.

Toteutus tapauskohtaisesti

Työpaikan, oppisopimusopiskelijan ja Vamian kesken tehdään oppisopimus. Oppisopimuksen laadinnan hoitaa Vamia. Sopimus edellyttää muun muassa vähintään 25 tunnin työaikaa viikossa, TES:n mukaista palkkaa, tutkinnon osaan liittyviä työtehtäviä sekä nimetyn työpaikkaohjaajan.

Työtehtävät kartoitetaan ja opinnot suunnitellaan työpaikan ja oppisopimusopiskelijan tarpeet huomioiden.

Työnantajalle maksetaan korotettua koulutuskulukorvausta (230€ / kk) 31.12.2023 asti, mikäli opiskelija on alle 20-vuotias, ilman aikaisempaa tutkintoa ja on parhaillaan suorittamassa perustutkintoa Vamialla.

Lue lisää Vamian sivuilta: https://vamia.fi/oppisopimus/tyonantajalle/