Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Uimahalli 11

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Uimahalli avataan 1.6.: asiakasmääriin ei rajoituksia

Vaasan uimahalli avataan maanantaina 1.6. Aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti yleisötilaisuuksien henkilörajoitukset eivät koske uimahallien tavanomaista toimintaa, eli asiakasmäärää ei rajoiteta. Asiakkaiden on kuitenkin muistettava turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Kesäkuussa Vaasan uimahallissa noudatetaan normaaleja kesäaukioloaikoja, eli halli on suljettuna viikonloppuisin.

Heinäkuussa uimahalli on suljettuna kolmen viikon ajan, 6.-26.7. Aikaisempien suunnitelmien mukaan uimahalli olisi ollut tänä kesänä suljettuna vajaat kuusi viikkoa.

– Vuosihuolto oli tarkoitus tehdä kokonaan kevään sulun aikana, mutta viime metreillä havaittiin lisähuoltotarve, joka vaatii kolmen viikon sulkemisen heinäkuussa, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Kesän aukioloajat:

  • 1.-28.6.: ma ja ke klo 6.30-20, ti ja to klo 8-20 ja pe klo 6.30-19
    • Huom! 2.-26.6. klo 8-16 ovat 25 metrin allas ja opetusallas uimakoulujen käytössä
  • 29.6.-5.7.: ma-pe klo 11-18
  • 27.7.-7.8.: ma-pe klo 11-18
    • Huom. 27.7.-4.8. käytössä vain 50 metrin allas, ke 5.8. alkaen myös opetusallas, 25 metrin allas sekä pienten lasten kahluuallas

Saunat pois päältä, käsidesiä käytettävissä

Vaikka asiakasmääriä ei rajoiteta, tulee jokaisen kävijän noudattaa THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita.

– Asiakkaiden on muistettava välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja sekä noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Käsidesiä on asiakkaiden käytössä, Lehtonen kertoo.

Pukutiloissa rajataan pukukaappien käyttöä eli kaikki kaapit eivät ole käytössä. Saunat ovat pois päältä toistaiseksi, ja niiden avaamista harkitaan tilanteen mukaan. Kaikissa Vaasan kaupungin sisäliikuntapaikoissa noudatetaan Työterveyslaitoksen ohjetta tehostetusta siivoamisesta.

Välineitä, kuten esimerkiksi pyyhkeitä, uimalaseja ja uima-asuja ei vuokrata tai lainata. Vesijuoksuvyöt ovat asiakkaiden käytössä ja henkilökunta puhdistaa ne käyttäjien välillä.

– Uimahalliin tullaan vain terveenä. Toivomme myös, että asiakaskäynnit ovat ripeitä eli turhaa oleilua uimahallin tiloissa vältetään, kertoo palveluesimies Sari Kivelä.

Ei vesijumppia eikä tapahtumia

Uimahallissa ei järjestetä kesän aikana vesijumppaa, tapahtumia tai uimakisoja. Lasten uimakoulut järjestetään kesäkuussa, mutta pienemmissä ryhmissä.

Uimahallin kahvio aukeaa myös 1.6., ja siellä noudatetaan ravintoloita koskevia rajoituksia esimerkiksi asiakasmäärien suhteen.

Julkaistu: 29.05.2020