Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 50

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Päivitetty 24.9.2020

Samassa paikassa samaan aikaan asioineita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä omaan terveysasemaan koronatestauksen järjestämistä varten, jos heille lähimmän puolentoista viikon aikana kehittyy hengitystieinfektion oireita kuten yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua.

Gerbyn terveysasema puh. 06 325 1711
Kirkkopuistikon terveysasema puh. 06 325 1666
Ristinummen terveysasema puh. 06 325 1691
Tammikaivon terveysasema puh. 06 325 1703 ja 06 325 1770
Vähänkyrön terveysasema puh. 06 325 8500

Tietoa koronaviruksesta

 

Vaasan sairaanhoitopiirin tiedote 23.9.2020:

Pohjanmaan alueella yksi uusi koronavirustartunta, altistuneita tällä hetkellä yli 50

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella varmistui tiistai-iltana 22.9. yksi uusi koronavirustartunta.

Sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on saanut tartunnan sukutapaamisesta 14.9. Tapaamiseen on osallistunut toinen henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Tällä henkilöllä on ollut yhteys aikaisemmin raportoituun Helsingin opiskelijatapahtumaan.

Vaasan sairaanhoitopiirissä tiistai-iltana koronaviruspositiiviseksi todettu henkilö on asetettu karanteeniin 20.9. alkaen, jolloin hän oli käynyt koronavirustestissä. Ennen karanteeniin asettamista henkilö on mahdollisesti altistanut muita henkilöitä. Tällä hetkellä altistuneiksi tiedetään yli 50 henkilöä, jotka on asetettu niin ikään karanteeniin. Tilanteen selvittely jatkuu edelleen.

Tartunnan saanut on lieväoireinen ja eristyksissä kotonaan.

 

Vaasan sairaanhoitopiirin tiedote 24.9.2020:

Uusia koronavirustartuntoja kuusi, joista suurin osa ollut ennestään karanteenissa

Torstaiaamupäivään mennessä oli saatu tieto kuudesta uudesta koronavirustartunnasta Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Koronavirustartuntoja on todettu nyt yhteensä 99 sairaanhoitopiirissä. Neljässä tartunnassa on kyse altistumisesta henkilölle, joka oli osallistunut edellisellä viikolla järjestettyyn opiskelijatilaisuuteen Helsingissä. Viides koronavirustartunta liittyy sairaanhoitopiirissä aiemmin todettuun tartuntaan, joka on saatu ulkomailta. Kaikki edellä mainitut viisi koronavirustartunnan saanutta ovat olleet jo valmiiksi karanteenissa johtuen altistumisesta koronavirustartunnalle eivätkä ole näin ollen altistaneet muita tartunnalle.

Kuudennen tartunnan alkuperästä ei ole tietoa, mutta tartunnan saaneen henkilön lähikontaktit on kartoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin.

Kaikki tartunnan saaneet ovat lieväoireisia ja eristyksissä kotonaan.

Julkaistu: 23.09.2020