Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi seisoo teknisen viraston edessä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Uusi kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi: ”Hyvästä parempaa”

Tuore kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi (43) on luonteeltaan kirkasotsainen kehittäjä, joka odottaa välillä pääsevänsä tekemään jotain aivan uutta ja ihmeellistä. Oulaistelainen, Kalajoelta Vaasaan muuttanut Talvi kiittelee uusia työkavereitaan lämpimästä vastaanotosta ja erinomaisesti alkaneesta yhteistyöstä.

Kerro taustastasi, missä olet ollut aiemmin töissä?
Olen koulutukseltani insinööri (ylempi AMK) ja suorittanut viidet erikoistumisopinnot tekniikan saralta ja johtamisesta, jotka kaikki sopivat hyvin nykyisiin työtehtäviini. Olen työskennellyt pääosan yli 20-vuotista työuraani Oulun kaupunkikonsernissa – ensin liikenneinsinöörinä ja sittemmin energiayhtiössä yksikönpäällikkönä. Viimeksi toimin kaukolämpö- ja valokuituyhtiöiden toimitusjohtajana Kalajoen kaupunkikonsernissa.

Miksi kiinnostuit kuntatekniikan johtajan työstä?
Löysin vaimon viisi vuotta sitten tuosta korttelin päästä teknistä virastoa, ja olemme puhuneet, että Vaasa voisi olla meille hyvä paikka pitkällä tähtäimellä. Aikataulu vähän nopeutui, kun satuin LinkedInissä huomaamaan avoinna olevan työpaikan ja tulin paikkaa haettuani valituksi. Vaimolla on sukua ja ystäviä täällä, joka osaltaan houkutteli toisen lapsen syntymän jälkeen. Kaksikielisyys vaikutti myös, kun kotona puhutaan kumpaakin kotimaista.

Mitä työhösi kuuluu?
Johdan kuntatekniikka-nimistä tulosaluetta, joka on osa teknistä toimialaa. Kuntatekniikka vastaa seitsemän palveluyksikön voimin muun muassa liikenteen, viheralueiden ja ulkoliikuntapaikkojen infrasta sekä tuottaa näihin liittyviä palveluita. Koitan johtaa valmentavalla otteella ja varmistaa, että työn teon edellytykset ovat kunnossa. Työpäivät koostuvat palavereista, raportoinnista, yhteydenpidosta eri tahojen kanssa sekä päätösten tekemisestä ja valmistelemisesta.

Mitä odotat uudelta työltäsi?
Kuntatekniikka on osa jokaisen vaasalaisen arkea ja teemme tärkeää työtä yhteisen hyvän eteen. Olen luonteeltani kirkasotsainen kehittäjä ja haluan tehdä hyvästä parempaa. Odotuksena on, että aina välillä harmaan peruspuurtamisen lisäksi pääsisi tekemään jotain aivan uutta ja ihmeellistä.

Mitkä ovat ensitunnelmat uudesta työstäsi, työpaikastasi ja kotikaupungista?
Työyhteisö on ottanut erittäin hyvin vastaan ja olen huomannut henkilöstöllä vilpittömän halun hoitaa työnsä hyvin. Työ on osoittautunut vaativaksi ja suurelta osin myös hyvin antoisaksi. Kaupunkina Vaasasta on muodostunut jo vuosia sitten hyvin romanttinen kuva ja kyllä se on pitänyt kutinsa täällä asuessakin. Sitä mielikuvaa haluaisin osaltani myös vahvistaa.

Missä asioissa sinuun kannattaa olla yhteydessä?
Periaatteessa aina voi pysähtyä jututtamaan melkeinpä asiasta kuin asiasta. Työasioissa yhteistyö kuntatekniikan kanssa on varmaankin se yleisin jutun juuri. Palautettakin saa antaa.

Julkaistu: 04.06.2020