Ohita valikko
Opettajat käytävällä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Uusi palvelu helpottaa sijaisten hankkimista Vaasan kouluihin

Julkaistu: 14.3.2023

Vaasan kaupungin suomenkielinen perusopetus on ottanut käyttöönsä keskitetyn sijaisvälityspalvelun. Uusi palvelu sujuvoittaa hakuprosessia sekä helpottaa rehtoreiden ja sijaiseksi hakevien työtä. Sijaisia tarvitaan jatkuvasti niin luokanopettajille, aineenopettajille kuin erityisopettajillekin.

Keskitettyä sijaisrekrytointipalvelua pilotoitiin kahdessa koulussa syksyn 2022 aikana. Kokemukset olivat positiivisia, ja nyt palvelu on otettu käyttöön Vaasan kaikissa suomenkielisen perusopetuksen kouluissa.

– Aiemmin jokainen koulu on hoitanut sijaisten hankkimisen omalla tavallaan. Keskitetty sijaisvälityspalvelu sujuvoittaa hakuprosessia ja helpottaa niin rekrytoivia rehtoreita kuin sijaiseksi hakeviakin, kertoo rekrytointivastaava Anne Lindell.

Sijaisia tarvitaan luokanopettajille, aineenopettajille sekä erityisopettajille. Sijaisuuksien kesto vaihtelee yhdestä päivästä muutamaan viikkoon, ja tarve sijaisille on ympäri vuoden. Lyhytaikainen sijaisuus saattaa johtaa usein myös pitempiaikaiseen sijaisuuteen.

– Sijaisuudet ovat loistava mahdollisuus esimerkiksi opiskelijoille kartuttaa työkokemusta, tutustua perusopetuksen eri yksiköihin sekä tienata rahaa, vinkkaa Lindell.

Sijaiseksi ilmoittaudutaan Kuntarekryn hakuilmoituksen kautta. Tämän jälkeen rekrytoija ottaa hakijaan yhteyttä ja sopii haastatteluajan. Kun hakija on hyväksytty sijaiseksi, sijaistarjoukset tulevat tekstiviestillä.

– Sijaistarve sekä kouluihin että päiväkoteihin on meillä jatkuvaa, joten luemme hakemuksia jatkuvasti ja otamme viipymättä yhteyttä hakijaan haastatteluajan sopimiseksi. Sijaisuuksia täytettäessä huomioimme myös opiskelijat sekä alan työkokemuksen omaavat henkilöt. Sijaisuuksiin ei aina vaadita kelpoisuutta, vaan arvioimme sijaisen soveltuvuutta tapauskohtaisesti riippuen tehtävästä ja työsuhteen pituudesta, kertoo rekrytoija Aura Kiikkala.

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on ollut jo useamman vuoden käytössä keskitetty sijaisvälitys. Samalla hakemuksella voi hakea sijaiseksi koulujen lisäksi myös päiväkoteihin.

Ilmoittaudu sijaiseksi Kuntarekryn hakuilmoituksen kautta: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/perusopetuksen-sijaisuudet-vsa905-02-281-22/