Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
lapset luistelee

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Uusi sovellus kertoo ajantasaisen tiedon latujen, jäiden ja rinteiden kunnosta

Vaasan kaupungin ylläpitämien latujen, luistelualueiden ja laskettelurinteiden tilasta saa nyt ajantasaisen tiedon uuden sovelluksen avulla. Liikuntapaikkojen hoitajat päivittävät tietoja suoraan sovellukseen puhelimillaan.

Latu-, jää- ja rinnetilanne

Käyttäjä näkee ajantasaisen tilanteen siitä, missä on esimerkiksi juuri hoidettu perinteisen tyylin hiihtoon soveltuva latu tai onko lähin luistelujää aurattu. Myös meren jäälle myöhemmin talvella vedettävät jääladut sekä viralliset pulkkamäet on merkitty erikseen kartalle.

– Liikuntapaikkojen hoitajat päivittävät tietoja sovellukseen omien puhelimiensa avulla. Näin tiedot saadaan välittömästi sovellukseen samalla, kun liikuntapaikkaa hoidetaan ja huolletaan, kertoo liikuntapaikoista vastaava työpäällikkö Jari Kiveliö.

Samasta sovelluksesta löytyvät myös tiedot Vaasan Latu ry:n Pilvilammella ylläpitämistä laduista sekä kaupungin virallisten pulkkamäkien sijainnit.

Kohteista esitetään myös reittien pituudet ja valaistus

Sivustolla esitetään kohteiden hoitotilanne ja hoitoajankohta.

– Hoitotilanne kertoo esimerkiksi sen, onko ladun työstäminen jo aloitettu tai soveltuuko se vapaaseen tai perinteiseen tyyliin. Hoitoajankohta kertoo päivämäärän muodossa sen, koska kohdetta on viimeksi hoidettu, kertoo paikkatietoasiantuntija Martti Vaali.

Laduista ja jääalueista saa esille myös listauksen, jossa viimeksi hoidettu latu tai jää näkyy ylimpänä. Sivuston kartoista löytyy myös muuta tietoa kohteista, kuten reittien pituus, valaistu aika, hoitoluokka sekä tiedot mahdollisesta pukuhuoneesta tai katoksesta jääalueilla.

Sovellus toimii parhaiten tietokoneella, mutta skaalautuu myös mobiililaitteen pienelle näytölle kohtuudella.

– Mobiilikäyttäjiä varten sivun vasemman reunan selitteessä on linkit, joista kartat saa isompana auki omaan välilehteen ja ovat paremmin käytettävissä mobiilissa, Vaali kertoo.

Julkaistu: 20.12.2019