Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasa hakee Climate Leadership Coalition –verkoston jäseneksi

Julkaistu: 11.8.2022

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 8.8.2022 muun muassa Climate Leadership Coalition –verkostoa.

Kaupunginhallitus päätti, että Vaasan kaupunki hakee Climate Leadership Coalition – verkoston jäsenyyttä. Jäsenyys maksaa vuodessa 11 000 euroa.

Climate Leadership Coalition (CLC) on Euroopan suurin voittoa tavoittelematon ilmasto-businessverkosto, jonka avaintavoitteet ovat investointien ennustettavuuden parantaminen, systeeminen ilmastoratkaisu, hiilibudjetin käyttöönotto, maankäyttö ja biotalous, hiilikädenjäljen kasvattaminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen sekä CLC verkoston laajentaminen.

CLC tekee ilmastotyöhön liittyviä politiikkaehdotuksia hallituksille ja muille sidosryhmille. Se kannustaa päätöksentekijöitä nopeuttamaan yhteiskunnan vihreää siirtymää ja elpymistä ennustettavien ja kunnianhimoisten politiikkojen sekä systeemisten markkinalähtöisten ratkaisujen avulla.

CLC:llä on 14 teemaryhmää, jotka tarjoavat jäsenille mahdollisuuden verkostoitua, luoda ideoita sekä uusia aloitteita, oppia toisiltaan ja kuulla viimeisimmästä tutkimuksesta ja menetelmistä.

CLC:llä on 89 organisaatiojäsentä: 59 yritystä, 9 yliopistoa, 7 etujärjestöä, 6 kaupunkia, 6 tutkimuslaitosta, 1 säätiö ja 1 työmarkkinakeskusjärjestö. CLC on hyväksynyt myös 55 henkilöjäsentä.

Vaasan kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali 2020-luvulla.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.