Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasa kokeilee kävelykadun laajentamista

Hovioikeudenpuistikon kävelykatu laajenee tilapäisenä järjestelynä Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle 1.7.-30.9. Kävelykaduksi osoitetaan puistikon pohjoispuoli. Liikenne puistikon eteläpuolella säilyy ennallaan.

Hovioikeudenpuistikon pohjoinen puoli osoitetaan kävelykaduksi. Kävelykadulle ajo ja pysäköinti on kielletty, mutta huolto- ja tonteille ajo on sallittua. Raastuvankadulta Kirkkopuistikolle kulkevat bussilinjat ohjataan kulkemaan Hietasaarenkadun kautta.

– Kokeilusta saatiin kaksi ehdotusta ja esittelimme toteutusluonnoksia usealle eri taholle ennen päätöksentekoa. Otamme mielellämme palautetta vastaan kokeilun onnistumisesta esimerkiksi feedback.vaasa.fi –sivuston kautta, kertoo Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Kokeilun myötä alueelta poistuu väliaikaisesti käytöstä kahdeksan maksullista sekä muutamia aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja.

– Lähialueella on runsaasti kadunvarsipysäköintiä. Tarvittaessa liikennejärjestelyitä päivitetään kokeilun aikana, Talvi kertoo.

Kävelykeskustaa on tarkoitus laajentaa lähivuosina

Kokeilu on osa laajempaa suunnitelmaa, jolla pyritään Vaasan kävelykeskustan pysyvään laajentamiseen. Laajennuksella pyritään myös parantamaan kyseisen katujakson ravintoloiden ja kahviloiden toimintaedellytyksiä koronaepidemian aikana.

– Kävelykeskustan pysyvän laajentamisen tavoitteena on parantaa keskustan elinvoimaisuutta, houkuttelevuutta ja kaupunkikuvaa sekä lisätä viihtyisyyttä erityisesti kävelijöiden ja pyöräilijöiden näkökulmasta, Talvi kuvailee.

Yrittäjät voivat hakea laajennusta terasseilleen

Kyseisellä katujaksolla toimivien yrittäjien kanssa on järjestetty keskustelutilaisuus sekä lähetetty erillinen kysely aiheesta. Yrittäjät voivat kokeilun ajaksi hakea laajennuksia nykyisille terassialueilleen kaupungilta.

– Olemme innoissamme kokeilusta! Kun liikenne vähenee, se luo viihtyisämmän ympäristön oleskella, sekä sisällä että ulkona, kertoo Hovioikeudenpuistikolla toimivan Sweet Vaasan yrittäjä Sandra Nestorova.

Talvi toivoo, että vaasalaiset ottaisivat kokeilun omakseen ja lähtisivät porukalla tutustumaan ja viettämään aikaa uudelle kävelykadulle.

– Kokeilu mahdollistaa myös sen, että uudelle kävelykadulle saadaan kaupunkikulttuuria, esimerkiksi pienimuotoisia musiikkiesityksiä ja katumaalausta liukenevilla väreillä.

Julkaistu: 25.06.2020