Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasa vahvasti mukana kehittämässä akkuteknologian osaamista

Teknologiakeskus Merinova, Vamia ja Vaasan yliopisto ovat saaneet yhteensä yli 600 000 euron rahoituksen osallistuakseen projektiin, jossa kehitetään akkuteknologian osaamista. EU-projektiin osallistuu yhteensä 20 organisaatiota 12 maasta.

Uusi yhteiseurooppalainen projekti ALBATTS (Alliance for Batteries Technology, Training and Skills) tukee teollisuuden ja koululaitosten välistä yhteistyötä liittyen akkujen valmistukseen.

– Vaasan osalta tavoitteena on parantaa seudun kilpailukykyä ja houkuttavuutta akkutehtaan sijoituspaikkana sekä kehittää valmiutta vastata tulevaisuuden työvoiman tarpeeseen, kuvailee Vamian kansainvälisyyspäällikkö Katarina Sandbacka. Vamia on Vaasan kaupungin ylläpitämä monialainen ammatillisen koulutuksen organisaatio.

Hankkeen tavoitteena on kehittää akkualan tarvitseman työvoiman koulutusta ja osaamista alueella.

– Kehitämme innovatiivisen ja joustavan koulutuksen vastaamaan alan nopeasti muuttuviin tarpeisiin ammatillisesta koulutuksesta yliopistoon saakka, Sandbacka kuvailee.

Vaasa Suomen ainoa edustaja hankkeessa

Hanke toteutetaan vuosina 2020-2024, ja sen kokonaisbudjetti on neljä miljoonaa euroa. Projekti rahoitetaan EU:n Erasmus+ -ohjelman puitteissa.

ALBATTS-hanke tuo yhteen 20 yritys- ja koulutusorganisaatiota 12 Euroopan maasta ja sitä hallinnoi Skellefteån kunta. Vaasasta osallistuvat Vamia, Merinova ja Vaasan yliopisto ovat Suomen edustajat hankkeessa.

Koko Euroopan tasolla hankkeen tavoitteena on lisätä eurooppalaisen akkuvalmistuksen kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla sekä edesauttaa liikenteen sähköistymistä ja vihreään energiaan siirtymistä.

Hankkeessa kartoitetaan ja kehitetään akunvalmistuksen arvoketjussa tarvittavaa osaamista ja koulutusta sekä laaditaan Euroopan laajuinen strategia.

Vaasan kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali 2020-luvulla.

Julkaistu: 02.03.2020