Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Lapset tietokoneilla

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasalaisista peruskoululaisista lähes 98 % etäopetuksessa

Vaasassa huoltajat ovat vastuullisesti noudattaneet hallituksen ohjeita etäopetuksesta. Maanantaina 23.3. etäopetuksessa eli kotona oli 97,6 prosenttia Vaasan kaikkiaan 5 750:sta peruskoululaisesta.

Hallitus muutti linjaustaan 1.-3. luokan oppilaiden oikeudesta lähiopetukseen perjantaina 20.3. Vaasassa pienimpien koululaisten määrä lähiopetuksessa kasvoi maanantaina kuitenkin vain vähän.

Suomenkielisessä perusopetuksessa oli paikalla viime viikolla 47 oppilasta ja maanantaina 83. Ruotsinkielisessä perusopetuksessa oli viime viikolla lähiopetuksessa 40 oppilasta, ja maanantaina 55.

– Yhteensä vaasalaisia ala- ja yläkoululaisia on 5 750, joista 2,4 % on lähiopetuksessa, kertoo suomenkielisestä perusopetuksesta vastaava koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Tärkeintä on suora yhteys jokaiseen oppilaaseen

Nummelan mukaan lähiopetukseen osallistuvien oppilaiden määrä vaihtelee hieman kouluittain ja päiväkohtaisesti, riippuen muun muassa vanhempien työvuoroista. Vaasassa on kuitenkin tällä hetkellä myös yläkouluja, joissa ei ole yhtään oppilasta lähiopetuksessa.

– Tilanne lähiopetuksessa on hyvä, osa opettajista tekee etätyötä, osa tekee työtä koulussa. Kaikilla opettajilla on tukenaan koulujen omat digitutorit sekä tietotekniikan vastuuhenkilöt, kertoo ruotsinkielisen perusopetuksen koulutoimenjohtaja Marianne West.

Etäopetusta voidaan toteuttaa monin eri tavoin eri välineillä riippuen oppilaiden iästä, opettajan valmiuksista sekä koulun laitekannasta.

– Jotkut käyttävät pääasiassa teams-ohjelmaa, toiset Wilmaa tai Whatsappia. Tärkeintä on, että tavalla tai toisella jokaiseen oppilaaseen saadaan yhteys koulupäivän aikana, viime kädessä vaikka puhelimitse, Nummela kertoo.

Nummelan mukaan palautetta on tullut jonkin verran sekä oppilailta että huoltajilta, muun muassa koulutyön määristä.

– Oikea taso etäkoulutöiden määriinkin löytyy varmasti, kunhan pääsemme kunnolla vauhtiin.

Tietoa koronaviruksesta

Julkaistu: 24.03.2020