Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan kaupungin päivähoitomaksuihin helpotuksia –eskarilaisille tehtäväpaketti kotiin joka päivä

Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa tullaan myöntämään hyvityksiä asiakasmaksuihin, jos päivähoidossa oleva lapsi hoidetaan kotona koronatilanteen takia.

– Päädyimme siihen, että meillä on kaksi erillistä hyvitysjaksoa, jotta vanhemmat voivat joustavasti tehdä päätöksiä lasten hoidon suhteen. Asiakasmaksua hyvitetään, jos lapsi hoidetaan kotona koko jakson ajan, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Kotona hoidettavien lasten osalta asiakasmaksua hyvitetään maaliskuun jaksolta 19.-31.3. yhdeksän päivää ja huhtikuun jaksolta 1.-13.4. seitsemän päivää. Lapsi voidaan hoitaa kotona joustavasti joko yhden jakson ajan tai molemmat jaksot.

– Koska ensimmäinen jakso alkaa jo tänään, on tärkeää, että vanhemmat ilmoittavat poissaoloista niin pian kuin mahdollista, mielellään heti perjantain aikana. Maaliskuun jakson osalta vanhemmat voivat ilmoittaa poissaolosta sähköpostilla tai Wilma-viestillä lapsen omaan hoitopaikkaan ja huhtikuun jakson osalta sähköiseen hoitoaikojen ilmoittamisjärjestelmään (TietoEdu), ohjeistaa varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Merja Martin.

Suurin osa lapsista on tällä hetkellä kotihoidosta hallituksen suosituksen mukaisesti.

– Tämän hetkisen tilanteen mukaan varhaiskasvatuksessa on noin 550 lasta, kun normaalisti määrä olisi noin 3 400. Kun saamme tarkat tiedot varhaiskasvatuksessa paikalla olevien lapsien määrästä, teemme päätöksiä ja tiedotamme mahdollisista yksiköiden sulkemisista, Savola-Vaaraniemi kertoo.

Eskarilaisille tehtäväpaketti kotiin joka päivä

Hallituksen linjauksen mukaan Vaasan kaupungin esiopetus toimii normaalisti, mutta lapsia on paljon kotiopetuksessa. Eskarilaisten perheille lähetetään viimeistään perjantaista 20.3. lähtien Wilman kautta joka arkipäivä yksi tehtäväpaketti.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa ja perustuu opetussuunnitelmaan.

–  Kotitehtävien avulla haluamme turvata sen, että esiopetuksessa olevat lapset saavat opetussuunnitelman mukaista kasvun ja kehityksen tukea, joka on tärkeää ennen koulun aloittamista, kertoo Martin.

Tehtävät lähetetään keskitetysti huoltajille sähköisesti Wilman kautta. Päivittäisten tehtävien lisäksi huoltajille jaetaan myös muuta materiaalia eli tekemistä ja vinkkejä esiopetuksessa olevia lapsia varten.

Julkaistu: 19.03.2020