Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan kaupungin perusopetus, lukiot ja opistot siirtyvät etäopetukseen – varhaiskasvatus jatkuu normaalisti

Hallituksen linjauksen mukaan Vaasan kaupunginhallitus päätti, että kaikessa kaupungin opetuksessa siirrytään etäopetukseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 18.3. lähtien. Vaasassa on etäopetukseen siirtymistä jo valmisteltu, joten siirtyminen voidaan toteuttaa nopeasti. Etäopetuksessa ollaan ainakin 13.4. saakka. Varhaiskasvatus eli päiväkotitoiminta jatkuu normaalisti, jotta muun muassa yhteiskunnallisen toiminnan kannalta kriittisillä aloilla olevat työntekijät pystyvät hoitamaan työnsä.

Päivitetty 19.3.2020
Julkaistu 16.3.2020

Varhaiskasvatus on kaikille avoinna.

– Meidän vahva suosituksemme kuitenkin on, että kaikki jotka pystyvät pitämään lapsensa kotona, tekevät näin, painottaa kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Jos vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisellä alalla, esimerkiksi terveydenhuollon alalla, heidän 1-3-luokilla oleville lapsille järjestetään lähiopetusta. Samoin erityisen tuen piirissä oleville oppilaille järjestetään opetusta.

– Etäopetuksen aikana koulun henkilöstö työskentelee koululla lukujärjestyksen mukaan. Opettajat ohjeistavat Wilman kautta oppilaita koulutehtävien tekemisessä lukujärjestyksessä olevan oppitunnin aikana.  Tarvittaessa oppilas tai huoltaja voi kysyä opettajalta opetuksen etenemisestä. Toivomme, että kodeissa seurataan oppilaan itsenäisen opiskelun sujumista, kertoo sivistystoimen johtaja Christina Knookala.

19.3. lähtien kouluissa ei tarjota kouluruokaa niille oppilaille, jotka ovat etäopetuksessa. Kouluruokaa tarjotaan ainoastaan niille oppilaille, jotka ovat koulussa.

Lukiot, Vamia, opistot ja taiteen perusopetus

Myös Vaasan lyseon lukio, Vasa gymnasium ja Vasa svenska aftonläroverket ja Vamia siirtyvät etäopetuksen.

Myös opistojen tarjoama yksilöopetus ja päiväkotien ja perusopetuksen yhteydessä tarjottava opetus keskeytetään. Vaasan kaupungin opistojen (Vaasa-opisto, Vasa Arbis, Kuula-opisto ja TaiKon) toiminta keskeytetään tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena 17.3. lähtien.

TaiKonin lähiopetus on peruttu 17.3.-13.4. välisenä aikana. 4-7-vuotiaiden opetustunnit siirtyvät ja jatkuvat tämän jälkeen näillä näkymin normaalisti. 8-18-vuotiaiden opetus jatkuu etäopetuksena mahdollisuuksien mukaan. Huoltajia ja oppilaita kehotetaan seuraamaan  sähköpostia, jonka kautta Taikon tiedottee  ryhmäkohtaisesti etäopetuksesta sekä jatkosta.

Kuula-opiston tiloissa ei tapahdu opetusta 17.3. alkaen. Tämä poikkeusjärjestely on voimassa ainakin 13.4. asti. Opetus tullaan järjestämään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena. Tietoa näistä järjestelyistä annetaan mahdollisimman pian.

Varhaiskasvatuksen eli päiväkotien toiminta jatkuu

Varhaiskasvatuksen eli päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti, jotta muun muassa kriittisillä aloilla (esimerkiksi terveydenhuollon alalla) työskentelevät vanhemmat pystyvät olemaan töissä. Varhaiskasvatus on kaikille avoinna, mutta kotihoitoa suositellaan, jos se on mahdollista.

Perheet harkitsevat itse lapsen varhaiskasvatuksen tarpeen valtioneuvoston linjauksen huomioiden.

Huoltajien tulee viipymättä tehdä tarvittavat muutokset hoitoaikasovellukseen (Tieto Edu) sekä ilmoittaa lapsen poissaolosta varhaiskasvatuspaikkaan. Hoitoaikasovellukseen merkitään lapselle poissaolo. Suomen hallitus tullee linjaamaan poissaolojen vaikutukset perittävään asiakasmaksuun ja tästä tiedotetaan huoltajia erikseen.

Varhaiskasvatus tiedottaa huoltajia tilanteen muuttuessa Wilman kautta.

Kirjastot ja museot kiinni

Hallituksen linjauksen mukaisesti Vaasan kaupungin museot sulkevat ovensa 17.3. lähtien. Pääkirjasto sekä Vähänkyrön omatoimikirjasto suljetaan 18.3. alkaen. Muut kirjaston toimipisteet suljetaan 17.3 alkaen. Myös kirjastoauton kierrokset keskeytetään. Lue lisää

Vaasan kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri ovat jo aikaisemmin ilmoittaneet keskeyttävänsä näytökset ja konsertit huhtikuun puoliväliin saakka.

Tietoa koronaviruksesta

Julkaistu: 17.03.2020