Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan Lucia-mummo valitaan jälleen tänä vuonna - äänestys käynnistyy 29.11.

Julkaistu: 23.11.2021

Päivitetty: 26.11.2021

Vaasan Lucia-mummo 2021 valitaan kahdeksan ehdokkaan joukosta. Äänestys alkaa 29.11. ja kestää 9.12. saakka.

Lucia-mummo valitaan jälleen perinteisellä äänestyksellä Vaasassa. Ehdokkaita haettiin tänä vuonna lehti-ilmoituksella ja mukaan ilmoittautui kahdeksan vaasalaista ikäihmistä.

Äänestää voi maanantaista 29.11. alkaen

Lucia-mummo –ehdokkaita 2021 voi äänestää ma 29.11.–9.12. klo 16 mennessä Vaasan Lucia-Mummo Facebook-sivulla ja Vaasan kaupungin nettisivuilla www.vaasa.fi. Äänestää voi myös pääkirjastossa, Rewell Centerissä, Arbetets Vänner -yhdistyksen tiloissa ja Vuorikeskuksessa.

-Kyse on lämminhenkisestä tempauksesta, kaikki ehdokkaat ovat kerrassaan ihania ja rohkeita osallistuessaan kuvauksiin ja jakaessaan tarinansa, sanoo vs. kulttuurisuunnittelija Jukka Rajala Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Lucia-mummo valitaan jo seitsemättä kertaa

Perinteisesti Lucia-mummo -ehdokkaille tarjotaan hemmotteluhetki kauneushoitolassa. Myös tänä vuonna Vamian Studio Parcoksella kosmetologeiksi ja parturi-kampaajiksi opiskelevat nuoret hemmottelivat ja laittoivat kampauksia ehdokkaille.

– Tämä on ainutlaatuista yhteistyötä, jolla tuodaan valoa pimeyteen sekä iloa ja kauneutta ikäihmisten arkeen, sanovat kulttuuriohjaajat Johanna Rapo ja Katri Brännbacka.

Ehdokkaille tarjottiin hemmottelun ohella myös kyyditykset sekä lounas Vamialla.

Lucia-mummo perinne on jatkunut vuodesta 2014. Viime vuonna äänestys jäi pois koronatilanteen vuoksi.