Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Lääkärit juttelevat

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan terveyskeskus jälleen viiden tähden koulutuspaikka

Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY) on tehnyt vuosittaisen selvityksen erikoistuvien lääkärien koulutuspaikoista ja rankingin Suomen parhaista koulutussairaaloista ja koulutusterveyskeskuksista. Jo kolmatta vuotta peräkkäin Vaasan terveyskeskus ja Vaasan keskussairaala ovat viiden tähden koulutuspaikkoja.

– Tulos on hyvin merkittävä, sillä viiden tähden saaminen ei ole itsestäänselvyys. Teemme edelleen kovasti töitä ja kehitämme koulutustoimintaamme suunnitelmallisesti. Haluamme olla jatkossakin viiden tähden koulutuspaikka, iloitsee Vaasan kaupungin koulutusylilääkäri Tanja Eriksson.

Eriksson kertoo, että Turun yliopiston kanssa yhteistyö on entistä tiiviimpää. Uusia erikoislääkärikouluttajia ja lähiohjaajia on koulutuksessa koko ajan.

– Meillä on yhteensä 16 kouluttajaa ja ohjaajaa, joilla kaikilla on kouluttajapätevyys eli pedagogista koulutusta. Lisäksi kaikki lääkärit ohjaavat lääketieteen kandidaatteja vastaanotoilla, neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa ja muissa toimipisteissä, kuvailee Eriksson.

Moniammatillisuus ja yhteistyö muiden ammattilaisten kanssa on vahvasti esillä sekä kandidaattien opetuksessa että erikoistuvien koulutustoiminnassa. Myös Vaasan keskussairaalan kanssa on käynnissä yhteistyöprojekti Ruotsista valmistuvien nuorten lääkärien koulutukseen liittyen.

Vaasassa vankkaa osaamista

Vaasan terveyskeskus, Rovaniemen terveyskeskus ja Vaasan keskussairaala ovat ainoat, jotka ovat saaneet viisi tähteä kolme vuotta peräkkäin.

– Vaasa on ainoa paikka, missä sekä terveyskeskus että keskussairaala ovat yltäneet kolmena vuonna peräkkäin viiteen tähteen. Tämä on todella hienoa! vahvistaa avohuollon ylilääkäri Leena Kettunen Vaasan kaupungilta.

– Kiitokset kuuluvat ansaitusti ohjaaville lääkäreille ja koko henkilökunnalle, jotka kannustavat toisiaan ja luovat positiivisen työyhteisön. Kiitokset kuuluvat myös nuorille koulutettaville lääkäreille, jotka ovat erittäin motivoituneita ja antavat uusia kehitysideoita, kiittävät Kettunen ja Eriksson.

Vuoden 2019 tuloksissa viisi tähteä saivat yhteensä 26 koulutuspaikkaa koko Suomessa. Selvitys kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: www.nly.fi/koulutuspaikkakysely/tulokset2019/

Lue lisää Vaasan opetusterveyskeskuksesta ja erikoislääkärikoulutuksesta.

Julkaistu: 14.01.2020