Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Vasa Arbiksen opiskelijoita

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan uusi kansalaisopisto on nimeltään Alma

Julkaistu: 3.12.2020

Päivitetty: 4.12.2020

Vaasa-opisto ja Vasa Arbis yhdistyvät 1.1.2021 alkaen. Yhdessä ja isompana yksikkönä opistoilla on paremmat edellytykset tarjota laajat ja monipuoliset palvelut kaikille vaasalaisille. Uuden opiston nimeksi on valittu Vaasan kansalaisopisto Alma - Vasa medborgarinstitut Alma.

Vuonna 1907 perustettiin kaksikielinen Vaasan työväenopisto – Vasa Arbetarinstitut. Tavoite silloin oli sama kuin tänäänkin: vaalia kenen tahansa kaupunkilaisen mahdollisuutta oppia uutta ja kehittää itseään omista lähtökohdistaan, kohti omia päämääriään ja unelmiaan.

– Välillä opistojen tiet erkanivat eri suuntiin, kieli edellä, mutta nyt on aika yhdistää voimat uudelleen. Nyt nämä kaksi perinteikästä työväenopistoa yhdistyvät yhdeksi kaksikieliseksi kansalaisopistoksi 1.1.2021 alkaen, kertoo johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Yhtenä isompana yksikkönä uusi opisto voi vastata paremmin muuttuvan yhteiskunnan asettamiin haasteisiin ja tarjota asiakkaille monipuolista, saavutettavaa ja taloudellisesti järkevästi tuotettua palvelua.

Informatiivinen ja historiallinen nimi

Uuden kansalaisopiston nimeksi on valittu Vaasan kansalaisopisto Alma – Vasa medborgarinstitut Alma.

Vaasalaiset saivat marraskuussa ehdottaa uudelle oppilaitokselle nimeä, ja nimeä ehdottikin yli 200 osallistujaa.

Valinnan uudesta nimestä teki koulutuslautakunta kokouksessaan 2.12. opistojen henkilökunnasta, opiskelijoista sekä sidosryhmien edustajista koostuneen nimiraadin ehdotuksen perusteella.

Johtava rehtori Autio kertoo, että Vaasan kansalaisopisto on ennen kaikkea informatiivinen nimi, joka nousi esiin nimikilpailussa.

– Alma puolestaan nousee Vaasan historiasta. Toivo Kuulan puoliso oli nimeltään Alma Kuula (1884-1941). Toinen kuuluisa vaasalainen Alma oli hovioikeudenneuvoksetar Alma Skog, os. Strömmer (1846-1939), merkittävä sosiaalisen toiminnan edistäjä ja tasa-arvoaktiivi. Latinan kielen sana alma merkitsee hellää ja ravitsevaa, espanjan kielen sana alma taas sielua. Kokonaisvaltaista hyvinvointia tutkitusti tuottavaan kansalaisopistoon nämä luonnehdinnat sopivat esikuviensa tavoin erinomaisesti!

Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa 11.12.

Ilmoittautuminen uuden kansalaisopiston kursseille alkaa perjantaina 11.12. klo 13. Kurssitarjontaan voi tutustua jo nyt osoitteessa opistopalvelut.fi/vaasa.

Kursseille voi ilmoittautua 11.12. alkaen osoitteessa opistopalvelut.fi/vaasa sekä puhelimitse. Yhteystiedot ja kurssiesite löytyvät Vaasa-opiston ja Arbiksen sivuilta.  Painetun version kurssiesitteestä voi noutaa opistoilta tai kirjastoista.

Vaasan kansalaisopisto Almalla on keväällä tarjolla yhteensä noin 600 kurssia.

Kevään uutuuksia ovat muun muassa Rintaliivikurssi, Työkalun valmistus, Astiakorukurssi, Maisemakuvaus, Träslöjd för nybörjare, Skriv poesi, Bowling sekä kaksikieliset kurssit Frisbeegolf, Kuntonyrkkeily sekä Musiikkituotantoa tietokoneella.

Opisto on myös mukana juhlistamassa Vaasan Karjalaseuran 80-vuotisjuhlavuotta, mikä näkyy ohjelmassa esimerkiksi piirakka-, feresi- ja kansanlaulukursseina.