Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

uorisotyöntekijä Satu Jäntti

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vähäänkyröön oma etsivä nuorisotyöntekijä

Julkaistu: 2.12.2020

Vaasan Vähänkyrön alueelle saadaan oma etsivä nuorisotyöntekijä. Uusi etsivä työntekijä pyrkii ennaltaehkäisemään nuorten syrjäytymistä sekä tukee ja avustaa jo syrjäytyneitä nuoria Vähänkyrön ja Laihian alueella.

Etsivänä nuorisotyöntekijänä aloittaa 1.12. nuorisotyöntekijä Satu Jäntti. Jäntti toimii osana Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden tiimiä sekä Laihian kunnan etsivän nuorisotyöntekijän työparina. Jäntti jakaa työaikansa Vähänkyrön ja Laihian alueiden kesken.

– Haluan auttaa alueen nuoria heidän tarvitsemissaan asioissa ja näyttäytyä heille helposti lähestyttävänä henkilönä, joka on aidosti kiinnostunut nuoren hyvinvoinnista kaikkine pulmakohtineenkin, Jäntti kuvailee.

Vaasan kaupungin nuorisopalvelut on saanut hankkeeseen 30 000 euron erityisavustuksen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta.

Ennaltaehkäisevää työtä sekä jo syrjäytyneiden tukemista

Etsivä nuorisotyö tukee nuoria kaikissa arjen asioissa liittyen esimerkiksi tulevaisuuden suunnitelmiin, opiskelumahdollisuuksiin, työhön ja toimeentuloon.

– Etsivä nuorisotyöntekijä kohtaa jokaisen nuoren yksilönä, ymmärryksellä ja myötätunnolla, sekä tukee ja kannustaa nuorta ymmärtämään ja toimimaan tilanteessaan tulevaisuutensa vuoksi edukkaasti, unohtamatta kuitenkin armeliaisuutta itseään kohtaan, Jäntti kertoo.

Hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä alueen nuorten syrjäytymistä sekä tukea ja olla avuksi jo syrjäytyneille nuorille.

– Haluamme tavoittaa erityisesti ne nuoret, jotka eivät ole minkään palvelun piirissä ja jotka eivät osaa hakeutua tarvitsemiinsa palveluihin, kuvailee nuorisotoimenjohtaja Tuula Ahonpää.