Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vamia hakee järjestämislupaa kahteen uuteen tutkintoon

Julkaistu: 13.5.2022

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 9.5.2022 muun muassa ammatillista koulutusta.

Vaasan kaupunki ja Vamia hakevat lisäystä tällä hetkellä voimassa olevaan ammatillisen koulutuksen järjestämislupaan luonto- ja ympäristöalan perustutkinnolle ja Specialist Vocational Qualification in First-Level Management in the Hotel and Catering Sector -tutkinnolle.

Luonto- ja ympäristöalan tutkintonimikkeet ovat ympäristönhoitaja ja ympäristönhuoltaja. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen luonto- ja ympäristöalan perusosaaminen ja syvempää osaamista luontoalalta. Koulutusta ei ole aikaisemmin järjestetty Vamiassa.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii eri kokoisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa työhön osallistuvana esimiehenä, vuoroesimiehenä tai yksikön päällikkönä. Koulutusta ei ole aikaisemmin järjestetty Vamiassa englannin kielellä. Työelämä on toivonut, että majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoa järjestettäisiin myös englannin kielellä.

Kaupunginhallitus päätti, että Vaasan kaupunki hakee opetus- ja kulttuuriministeriöltä lupaa järjestää ammatillisena koulutuksena luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa ja majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoa englannin kielellä.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.