Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista hyvityksiä 17.5. saakka

Hallitus on päättänyt, että koulut ja varhaiskasvatus palaavat normaaliin toimintaan 14.5. alkaen. Vaasassa varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista saa hyvityksiä 17.5. saakka, jos lapsi on kotona.

Kasvatus- ja opetuslautakunta on jo aiemmin päättänyt varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvityksistä ajalle 1.-17.5.

Koska hallituksen määrittelemä ajankohta poikkeusolosuhteille poikkeaa Vaasassa päätetystä ajankohdasta, voidaan hyvitykset toukokuun osalta myöntää seuraavasti:

  • Lapsi on poissa ajanjakson 1.-13.5. kokonaisuudessaan ja palaa normaalisti varhaiskasvatukseen tai esiopetukseen 14.5.: myönnetään 8 päivän hyvitys toukokuun laskussa.
  • Jos lapsi on poissa ajanjakson 1.-17.5. kokonaisuudessaan ja palaa sen jälkeen normaalisti varhaiskasvatukseen tai esiopetukseen 18.5.: myönnetään 10 päivän hyvitys toukokuun laskussa.
  • Lapset voivat olla poissa varhaiskasvatuksesta tai esiopetuksesta ajalla 14.-31.5., mutta tältä ajalta ei enää maksuhyvityksiä myönnetä.

Mikäli lapselle on sovittu kokoaikaista vähemmän hoitotunteja, voidaan ajalla 14.-31.5.20 käyttää puolet lapselle sovituista hoitotunneista.

Mikäli lapsi on ilmoitettu poissaolevaksi ajalla 14.-31.5., mutta tuleekin hoitoon, on siitä ilmoitettava lapsen omaan päiväkotiin tai perhepäivähoitajalle mahdollisimman pian.

Jatkossa lasten hoitotuntien varaukset sekä poissaoloilmoitukset tehdään normaaliin tapaan sähköisen hoitoajanvarauksen eli TietoEdun kautta.

Julkaistu: 05.05.2020