Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

kädet

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vastaa kyselyyn ja vaikuta tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen kaupungin palveluissa

Julkaistu: 18.3.2021

Selvitämme ensimmäistä kertaa kyselyllä asukkaiden kokemuksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta kaupungin palveluissa. Vastauksista saatua tietoa käytämme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman valmisteluun sekä palveluidemme kehittämiseen.

– Tavoitteenamme on, että Vaasan kaupungin palvelu asukkailleen on aina yhtä hyvää ja toimivaa riippumatta sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta, iästä, kielestä, vammasta, etnisestä taustasta, toimintakyvystä tai muusta henkilöön liittyvästä tekijästä. Meille on tärkeää saada palautetta siitä, mikäli olet kohdannut palveluissamme syrjintää tai epäasiallista kohtelua. Arvokasta tietoa on myös se, mikä toimii hyvin. Tarvitsemme käyttäjäkokemuksia palveluista voidaksemme paremmin tunnistaa kehittämistarpeet ja -kohteet, sanoo kehittämissuunnittelija Marjo Hannu-Jama

Palveluissa tasa-arvo ja yhdenvertaisuus tarkoittavat samanarvoista kohtelua, hyvää kohtaamista ja palvelua, jossa ihminen tarpeineen huomioidaan yksilöllisesti. Se toteutuu esimerkiksi silloin, kun jokainen voi omana itsenään käyttää kaupungin palveluja ja liikkua julkisissa tiloissa, joukkoliikenteessä tai kaduilla ilman pelkoa joutua epäasiallisen tai loukkaavan käyttäytymisen kohteeksi.

– Toivomme vastaajien arvioivan, miten olemme tässä palvelutehtävässä onnistuneet ja missä on vielä parantamisen varaa. Palvelujen käyttäjät ovat parhaita asiantuntijoita ja näkemykset siksi arvokkaita. Toivottavasti saamme runsaasti vastauksia, kannustaa Hannu-Jama.

 

Kyselyyn voi vastata 11.4.2021 asti osoitteessa
www.vaasa.fi/tasa-arvo
tai vastaa suoraan tästä. 

 

Kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella

Kysely on saatavilla ja palautettavissa Kansalaisinfossa ja Welcome Officessa (Kirjastonkatu 13), Vähänkyrön yhteispalvelupisteessä (Vähänkyröntie 11) sekä vanhusneuvoston ehdotuslaatikoilla.

Ehdotuslaatikot sijaitsevat Ikäkeskuksen toimipisteissä Vuorikeskuksessa (Vuorikatu 2-4) ja Tammikartanolla (Tammikaivontie 4), eläkeläisten toimintakeskuksessa (Ajurinkatu 14), Variskan ja Suvilahden kirjastoilla sekä Kohtaamispaikka Huudissa (auki jälleen 30.3. alkaen).