Ohita valikko
Yrittäjät aamukahvilla valtuustosalissa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vilkas keskustelu kilpailutuksesta ja investoinneista yrittäjien aamukahveilla

Vaasan kaupungin ja yrittäjien yhteisiä aamukahveja jatkettiin 28.11. investointi-teemalla. Hyvää keskustelua käytiin myös kilpailutuksesta.

Kaupungin hankintapäällikkö Pekka Liukkonen avasi tilaisuuden kertomalla suunnitelmista, joilla hankintatoimea on lähdetty kehittämään. Esimerkiksi yrittäjien kanssa on aloitettu yhteistyö, jonka tavoitteena on tehostaa ja tiivistää kaupungin hankintatoimen ja yrittäjien välistä vuoropuhelua.

– Kun puhutaan ensi vuoden investoinneista, on hyvä, että yrittäjille järjestetään tällainen tilaisuus hyvissä ajoin. Tavoitteena on mahdollistaa vuoropuhelu investointihankkeista ja tarjota myös ennakkotietoja tulevista kilpailutuksista, Liukkonen sanoi.

Kaupungin talousjohtaja Jari Karjalainen esitteli ensi vuoden talousarvioesityksen investointiosan sisältöä (Esitys investoinneista 2020).

– Valtuusto vahvisti talousarvioesityksen puolitoista viikkoa sitten, joten ensimmäisiä tarjouspyyntöjä yrittäjille on varmasti pian tulossa. Investointiesityksessä on paljon sellaisia hankintoja, joissa tulee kilpailutuksia, Karjalainen kertoi.

Paikallisuus huomioon kilpailutuksissa

Yrittäjiä kiinnosti erityisesti, miten paikallisuus otetaan huomioon kilpailutuksissa. Asiasta oli yrittäjillä niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia, ja aihe herätti paljon keskustelua.

– Paikallisuus pyritään ottamaan säännönmukaisesti huomioon. Olemme keskustelleet aiheesta paljon, mutta asia vaatii vielä lisää vuoropuhelua ja työtä yhdessä yrittäjien kanssa, Liukkonen sanoi.

Vaasan kaupungin www-sivuilla ja Vaasan Yrittäjien sivuilla on saatavilla tietoja sekä käynnissä olevista että suunnitelluista kilpailutuksista. Kaupunki toivookin yhteistä keskustelua yrittäjien kanssa jo ennakkovaiheessa. Yrittäjiltä toivotaan erityisesti näkemyksiä kilpailutuksen sisältöön.

– Myös meillä yrittäjillä on petrattavaa, esimerkiksi ennakoinnissa ja keskusteluun osallistumisessa, Vaasan Yrittäjien puheenjohtaja Katja Rajala muistutti.

Hankintakummit tukena

Vaasan Yrittäjillä on hankintakummeja, jotka auttavat yrittäjiä esimerkiksi tarjouspyyntöjen läpikäymisessä ja tarjousten tekemisessä. Palvelu on ilmainen.

– Meillä on kokeneita asiantuntijoita hankintakummeina. Moni yrittäjä tuskailee samojen asioiden kanssa, kannattaa siis rohkeasti pyytää apua ja käyttää sitä. Myös yrityskummeja kannattaa hyödyntää. Näistä palveluista saa lisätietoa Vaasan Yrittäjien toimistolta tai verkkosivuilta, Vaasan Yrittäjien toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi kannustaa.

Vaasan kaupunki ja Vaasan Yrittäjät ovat tiivistäneet viime vuosina yhteistyötään muun muassa kehitysryhmällä sekä yrittäjien aamukahvitilaisuuksilla. Aamukahvitilaisuudet jatkuvat keväällä 2020.

Lisätietoja yhteistyöstä:

-Kehittämispäällikkö Nina Hautio (Vaasan kaupunki)
puh. 040 735 6737, nina.hautio@vaasa.fi

– Toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi (Vaasan Yrittäjät)
puh. 050 911 2208, mari.pohjanniemi-kivi@yrittajat.fi

Julkaistu: 04.12.2019