Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vuoden ensimmäinen osavuosikatsaus ennustaa kulujen nousua

Julkaistu: 28.4.2022

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 25.4.2022 muun muassa talouden osavuosikatsausta.

Tilinpäätösennusteen 31.3.2022 mukaan tänä vuonna on paineita määrärahojen ylittymiseen.

Sivistystoimessa ylityspaine johtuu muun muassa varhaiskasvatuksen toiminnan laajenemisesta, perusopetuksen ohjaajaresurssien lisäyksestä, uusista opetusryhmistä ja Vamian rakennuksen siirrosta.

Kaupunkiympäristön toimialalla ylityspaineita aiheutuu runsaslumisesta talvesta, poltto- ja raaka-aineiden hinnannoususta ja joukkoliikenteen kulujen ylityksestä.

Konserniohjauksen toimialalla vastaanottokeskuksen paikkamäärää nostetaan, mutta tähän saadaan vastaava rahoitus Maahanmuuttovirastosta.

Verotulojen myönteisen kehityksen arvioidaan jatkuvan ja verotulojen ennustetaan ylittävän talousarvion verotuloennusteen yli 4 miljoonalla eurolla. Valtionosuuksien arvioidaan ylittävän talousarvion yli 1 miljoonalla eurolla.

Tilinpäätösennusteessa tulokseksi arvioidaan ensimmäisessä osavuosikatsauksessa noin 7,1 miljoonaa euroa, mikä on noin 1,5 miljoonaa euroa alle muutetun talousarvion.

Osavuosikatsaukset laaditaan neljännesvuosittain maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun lopun tilanteesta. Kesäkuun lopun osavuosikatsaus on laajempi puolivuotiskatsaus.

Kaupunginhallitus päätti merkitä selvityksen tiedoksi ja lähettää sen edelleen kaupunginvaltuuston tietoon.

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.