Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Yhteydenotot sosiaaliasiamieheen vähentyneet

Julkaistu: 16.9.2021

Päivitetty: 5.10.2021

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 13.9.2021 muun muassa sosiaaliasiamiehen selvitystä.

Sosiaaliasiamiehen selvitys on saapunut tiedoksi sopimuskunnille. Sosiaaliasiamieheen otetaan yhteyttä pääsääntöisesti silloin, kun asiakas on tyytymätön sosiaalihuollon palveluihin.

Vuonna 2020 Vaasan sosiaaliasiamies palveli Vaasan, Mustasaaren, Närpiön, Laihian, Kristiinankaupungin, Vöyrin, Maalahden, Isonkyrön, Korsnäsin ja Kaskisen asukkaita. Koko palvelualueen asukasmäärä oli 130 847.

Vuoden 2020 aikana sosiaaliasiamies hoiti yhteensä 205 asiakokonaisuutta. Tämä on 42 kokonaisuutta vähemmän kuin vuonna 2019. Vaasasta otettiin edelleen eniten yhteyttä, mutta yhteydenotot Vaasasta laskivat merkittävästi. Yhteydenotot lisääntyivät Vöyriltä, Närpiöstä ja Maalahdesta.

Yhteydenottojen pääasiallisia syitä olivat palvelun toteuttaminen ja päätökset. Seuraavaksi eniten oli yhteydenottoja koskien yleistä tiedontarvetta, jonotusta ja käsittelyaikoja ja kohtelua. Lastensuojelua koskevia yhteydenottoja oli eniten. Toiseksi eniten yhteydenottoja oli perheasioissa. Edellisvuonna yhteydenottoja oli eniten toimeentulotuesta.

Kaupunginhallitus merkitsi selvityksen tiedoksi.

Lue lisää sosiaaliasiamiehen palveluista. 

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.