Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Seniori tietokoneella

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Yksinyrittäjätuki mahdollinen myös eläketuloja saaville

Julkaistu: 4.5.2020

Työ- ja elinkeinoministeriö on tarkentanut yksinyrittäjien koronatukeen liittyvää ohjeistustaan. Kunnat voivat uuden 30.4.2020 annetun ohjeistuksen mukaan myöntää tukea myös eläketuloja saaville yksinyrittäjille. Eläketulot eivät vaikuta yrittäjän päätoimisuuteen eivätkä ole enää este tuen myöntämiselle, jos muut ehdot täyttyvät.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, joka ottaa omistajakuntiensa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia, Isokyrö) puolesta vastaan yksinyrittäjätukihakemukset, on käsitellyt tähän mennessä lähes 140 hakemusta. Kunnat tekevät päätökset tuen myöntämisestä ja huolehtivat myös sen maksamisesta. Seudun kunnissa kielteisiä päätöksiä on tehty yhteensä vain hieman yli kymmenen.

– Jokaista hakemusta on tarkasteltu kaikkien TEMin asettamien kriteerien mukaisesti. Kaikki hakemukset, joissa hylkäävän päätöksen syynä on ollut hakijan saamat eläketulot, tullaan käsittelemään uudelleen ja antamaan uusi lausunto kuntiin päätöksentekoa varten, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Mikäli hakija on jo saanut kunnalta ilmoituksen hakemuksensa hylkäämisestä ja syynä on ollut hakijan saamat eläketulot, kannattaa hakijan olla yhteydessä omaan kuntaansa. Kunnat pyytävät meiltä sitten hakemuksen uudelleen käsittelyä, jonka jälkeen kunta voi tehdä hakemuksesta uuden päätöksen, Virkama kertoo.

Lue koko uutinen VASEKin sivuilla: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/uuden-ohjeistuksen-myota-yksinyrittajatuki-mahdollinen-myos-elaketuloja-saaville

Ohjeet hakemiseen ja linkki hakulomakkeelle: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/tuki-yksinyrittajalle