Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Auringonlasku Saaristo

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu.

– On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.

VASEK on kevään ja alkukesän aikana auttanut yli 550 yritystä erilaisissa koronatilanteen mukanaan tuomissa haasteissa. Lisäksi yli 180:ää yritystä on autettu hakemaan Business Finlandin tai ELY-keskuksen koronatukia, joiden haku on sittemmin päättynyt.

– Yritysten kehittämishankkeiden toteuttamisen jälkeen vuorossa on maksatushakemuksen tekeminen ja myös siinä yritysneuvojamme auttavat tarvittaessa. Lisäksi tällä hetkellä on haettavissa tuki ravitsemisyrityksille sekä maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki. Heinäkuun seitsemäs päivä avautuu haettavaksi kustannustuki. Autamme yrittäjiä näiden kaikkien tukimuotojen kanssa, kertoo yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Huhtikuussa avautui 2 000 euron suuruisen yksinyrittäjätuen haku. Tähän mennessä yli 450 yksinyrittäjälle Vaasan seudulla on jo myönnetty korona-avustus. Yksinyrittäjätukea voi hakea 30.9. saakka, ja päätökset tuen maksamisesta tehdään yrityksen kotikunnassa. Lomakaudesta huolimatta yksinyrittäjätukihakemuksia käsitellään koko kesän.

– Olemme porrastaneet lomat siten, ettei yksinyrittäjätukihakemusten käsittelyyn tai muihin yrityspalveluihin tule taukoja. Autamme yrityksiä kaikissa tilanteissa eli myös perustamisneuvontaa on mahdollista saada heinäkuussa, Råback vakuuttaa.

VASEKin yrityspalvelut palvelevat arkisin klo 8.00–16.00. Aika tapaamiseen on varattava etukäteen. Samalla voi sopia yritysneuvojan kanssa haluaako tavata kasvotusten vai esimerkiksi videoneuvotteluna. Yritystä perustaville huomautetaan kuitenkin, että TE-toimistolla on starttirahahakemusten käsittelyssä kesätauko 6.–24.7., joten tuona aikana päätöksiä starttirahasta ei saada TE-toimistolta.

Päätökset yksinyrittäjätuen myöntämisestä ja tuen maksaminen puolestaan tapahtuu kunnissa, joissa on myös tehty järjestelyjä, jottei tuen maksamiseen tule katkoksia.

Ohjeet hakemiseen ja linkki hakulomakkeelle: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/tuki-yksinyrittajalle

Julkaistu: 30.06.2020