Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Ystävyyttä vapaaehtoistoiminnan kautta

Pirjo Hannuksela ja Hilkka Kolehmainen ovat olleet ystäviä jo kahden vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan kautta. Pirjo tulee Hilkan luokse palvelutaloon vaihtamaan kuulumisia noin kerran viikossa syksystä kevääseen.

Ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen vapaaehtoistyöntekijä saa päättää, jatkaako hän vai ei. Pirjo ja Hilkka tulivat hyvin juttuun jo ensimmäisellä kerralla. Siitä ystävyys alkoi.

– On niin kivaa, kun saan jutella Pirjon kanssa. Pirjo saa tulla luokseni, milloin vain, hymyilee Hilkka.

Kuulumisten lisäksi Pirjo vie Hilkkaa ulkoilemaan kauniilla säällä. Pirjo myös lukee aikakauslehdistä henkilötarinoita Hilkalle. Yhdessä he katsovat Hilkan valokuvia ja pelaavat muistipeliä.

– Mieheni on tehnyt vapaaehtoistyötä monen vuoden ajan eläkkeelle jäätyään. Hänen innostamana otin yhteyttä Vaasan kaupungin vapaaehtoistoimintaan ja sain heti henkilön, kenen luokse mennä, Pirjo kertoo vapaaehtoistoimintansa alkumetreistä.

Ulkoilua, kahvittelua ja kauniita maisemia

Pirjon mies Aarre Hannuksela on myös mukana vapaaehtoistoiminnassa Vaasan kaupungilla. Aarren vapaaehtoistoiminnan ystävä on Erkki Määttä, jonka kanssa Aarre käy Ukko-klubissa Vuorikeskuksessa. Ukko-klubin jälkeen he jäävät usein Vuorikeskuksen juhlasaliin seuraamaan erilaisia tapahtumia, kuten musiikki- ja lauluesityksiä. Aarre ja Erkki myös ulkoilevat paljon.

– Odotan kovasti maanantaita, jolloin Aarre tulee ja vie minut ulkoilemaan. Samalla Aarre juttelee minulle mukavia asioita, kertoo Erkki iloisena.

Erkki pystyy liikkumaan hyvin, joten he saattavat viihtyä keskustassa tunnin tai kaksikin. Yhdessä he ovat nähneet jouluisen keskustan, kahvitelleet ostarilla, tutustuneet kaupunginrannan uusiin rakennuksiin ja nauttineet kauniista rantamaisemista.

– Jos kaupungilla liikkuessa törmäämme tuttuihin, niin vaihdamme kuulumiset myös heidän kanssaan, Aarre kertoo.

Vaikka Aarre ja Erkki ovat olleet ystävyksiä vasta kolmen kuukauden ajan, he viihtyvät erittäin hyvin toistensa seurassa.

– Ystävyytemme on hyvin vuorovaikutteista, sillä Erkki kyselee minulta paljon erilaisista asioista ja voimme keskustella vapaasti, Aarre iloitsee.

Aarrelle on kertynyt jo useiden vuosien kokemus vapaaehtoistyöstä sekä lasten että ikäihmisten kanssa.

Haluatko sinä tutustua uusiin ihmisiin ja tuottaa iloa ikäihmisille? Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta.

Erkki ja Aarre

Julkaistu: 14.02.2020